GRDIB Digitalisering og bærekraft Modul 1

Digitalisering og bærekraft Modul 1

    • Studiepoeng
      30
    • Heltid/deltid
      Deltid
    • Startsemester
      2022 Høst
    • Undervisningsspråk
      Norsk
    • Undervisningssted
      Rena
Studiets oppbygging og innhold

Studiet er sammensatt av tre emner på 2,5 studiepoeng hver. Studiet er bygd opp med en faglig progresjon som forutsetter at studentene tar emnene i den rekkefølgen de er satt opp i studieplanen. Studiet består av emnene "FNs bærekraftsmål" 2,5 sp, "Digitalisering i et samfunnsperspektiv" 2,5 sp og "Bærekraft og digitalisering - fra samfunnsperspektiv til virksomhetsperspektiv" 2,5 sp. Undervisning og eksamener gjennomføres innenfor ett semester. 

Studiemodeller
Skjul Digitalisering og bærekraft Modul 1
  • U - Undervisningsfag
  • V - Valgfrie
  • O - Obligatorisk
  • P - Praksis
EmneType2022 Høst
O
2.5
O
2.5
O
2.5
Introduksjon

Studiet er en grunnutdanning på 7,5 studiepoeng innenfor digitalisering og bærekraft. Det er organisert som en deltidsutdanning innenfor ett semester, samlingsbasert eller digitalt, eller en kombinasjon av disse. Studiet tilbys gjennom høgskolens eksternfinansierte virksomhet gjennom oppdragsfinansiering eller salg.

Bakgrunn for studiet

Bakgrunnen for dette studiet er et identifisert behov for et fleksibelt og arbeidslivstilpasser utdanningsbehov innen for digitalisering, med målsetting om et bærekraftig næringsliv. Behovsvurderingen og utviklingen av studiet er gjort i samarbeid med Høgskolestiftelsen i Kongsvinger.

 

Virksomheter står i dag overfor store utfordringer med tanke på det digitale skiftet og bærekraft. Digitalisering og bærekraft er viktig for at virksomheten skal være konkurransedyktig, imøtekomme fremtidige forventninger og ta samfunnsansvar. Gjennom ny teknologi og digitalisering blir nye tjenester utviklet i et historisk raskt tempo , samtidig som det stilles økende krav til bærekraft med tanke på sosiale, økonomiske og miljømessige forhold. Hver enkelt aktør må ta grep for å omstille egen virksomhet. En av begrensningene på slik omstilling er mangel på kompetanse innen digital transformering og innsikt i hvilke muligheter som ligger i digitalisering og bærekraftig utvikling av samfunnet.

 

Næringslivet etterspør fleksible utdanningstilbud, og studiets oppbygging er valgt med særskilt vekt på dette. Totalt sett, etter at alle emner er utviklet, ønsker en å tilby til sammen 12 emner à 2,5 studiepoeng, gruppert i fire moduler. 

Læringsutbytte

En kandidat med fullført kvalifikasjon har følgende totale læringsutbytte, definert i kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Kandidaten

  • har god forståelse av begrepet bærekraft og FNs bærekraftsmål og kan vise til praktiske eksempler
  • har innsikt i hvordan den digitale transformasjonen påvirker individer, organisasjoner og samfunn
  • har utviklet en god forståelse for hvilke konsekvenser utviklingen av digitale teknologier har i de ulike sektorene i samfunnet
  • forstår samspillet mellom teknologiutvikling og bærekraft
Ferdigheter

Kandidaten

  • kan anvende og forholde seg kritisk til teori om bærekraft i næringslivet
  • kan strukturere en prosess for å utvikle en bærekraftig strategi
  • kan anvende kunnskap om og forholde seg kritisk til den digitale transformasjonen
Generell kompetanse

Kandidaten:

  • kan utveksle faglige synspunkter med andre studenter og samarbeide med andre om å løse praktiske og teoretiske problemer innenfor bærekraft, digitalisering og digital informasjon
Arbeids- og undervisningsformer

Undervisningen vil være en kombinasjon av forelesninger, gruppearbeid, plenumsdiskusjoner og ulike typer øvelser. Det forventes at studentene jobber selvstendig med oppgaver og pensum mellom samlingene. Studentene oppfordres til å danne kollokviegrupper for å diskutere fagstoff og samarbeide om oppgaveløsning.  Forventet arbeidsinnsats er 180-225 timer. 

Målgruppe

Målgruppen for studiet er personer som jobber i næringslivet eller andre virksomheter, og som ønsker grunnleggende kompetanse innen digitalisering og bærekraft. Studiets oppbygging, med små emneenheter, skal bidra til at studiet oppleves som lett tilgjengelig for målgruppen. 

Opptakskrav

Generell studiekompetanse - eller godkjent realkompetanse
Rangering
Søkere rangeres etter forskrift om opptak, studier og eksamen ved Universitetet i Innlandet
Relevans for arbeidsliv og videre studier

Studiet er utviklet etter innspill fra næringslivet i Kongsvingerregionen. Studiet gjennomføres først som en pilot og vil bli komplettert med ytterligere 3 moduler dersom piloteringen vurderes som vellykket. 

Internasjonalisering

Digitalisering og bærekraft er globale utfordringer og virksomheter må ta hensyn til internasjonale forhold i sin framtidige tilpasning. Kunnskap om FNs bærekraftsmål inngår som en del av læringsutbyttet i studiet. Deler av pensumlitteraturen vil være engelskspråklig. 

Informasjons- og kildekompetanse

Studentene skal utvikle ferdigheter i å finne og utnytte faglige informasjonsressurser av høy kvalitet innen sine fagområder, både i utdanning og yrkesutøvelse. Informasjonskompetanse er evnen til å lokalisere, evaluere og bruke informasjon og fagstoff for egne behov. Dette er en faglig nøkkelkompetanse og basis for livslang læring. Høgskolebiblioteket tilbyr undervisning i informasjonskompetanse både på campus og på nett, se  høgskolens nettsider. Undervisningen vektlegger referanseteknikk, kildekritikk, plagiat og fagspesifikk søking. Det forventes at alle studenter har en kritisk holdning til informasjonskilder og bruker disse kildene på korrekt måte i alt skriftlig arbeid gjennom hele studiet.  Brudd på reglene om kildebruk reguleres i Forskrift om opptak, studier og eksamen ved Høgskolen i Innlandet; kapittel 8. Fusk, annullering og utestenging. 

Forskningsbasert undervisning

Studiet er knyttet til et forskningsmiljø og studentene blir introdusert til forskningsbasert kunnskap gjennom teorier, modeller og empiri innenfor studiets fagområde. 

Vurderingsformer

Det benyttes benyttes skriftlige hjemmeeksamener og skriftlig innleveringsoppgave som tar utgangspunkt i egen arbeidsplass.

Fagområde
Økonomisk-administrativ utdanning
Studieprogram
Digitalisering og bærekraft Modul 1-4
Fakultet
Handelshøgskolen i Innlandet - fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap
Institutt
Institutt for økonomifag
Studienivå: 
Halvårsstudium og kortere (170-LN)
Godkjent dato
Onsdag, 25. november 2020
Godkjent av
Institusjon