MER2001 Matpedagogikk
- EmnekodeMER2001
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2026 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Matpedagogikk bygger på andre emner i studiet og anbefales derfor som siste og avsluttende emne.
I dette emnet settes kunnskap fra emnene trygg og bærekraftig mat, grunnleggende ernæring, matkultur, samfunnsernæring og folkehelse i pedagogisk sammenheng. Temaene pedagogikk, undervisning, læring og kommunikasjon diskuteres i matrelatert kontekst. En viktig del i emnet er selvvalgt praksis.
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:
Studenten
- har kunnskap om sentrale matpedagogiske begrep
- har kunnskap om hvordan matvaner utvikles og kan endres
- har kjennskap til historisk utvikling av helsefremmende og forebyggende kostholdsopplysning
- har kjennskap til et utvalg av kommunikasjons- og læringsteorier og health/nutrition literacy
- har kjennskap til ulike arenaer og aktører for matrelatert formidling
Studenten
- kan tilrettelegge, planlegge, gjennomføre og vurdere matpedagogiske læringsprosesser på ulike arenaer og til ulike målgrupper
- kan diskutere mat, ernæring og kostholdskommunikasjon
Studenten
- kan formidle og kritisk reflektere over matpedagogiske problemstillinger i samfunnet
- Muntlig og skriftlige oppgaver
- Digitale forelesninger
- Individuelt arbeid
- Bruk av digital læringsplattform
- Digital presentasjon om matkommunikasjon
- Digital presentasjon av planlagt og gjennomført undervisning/- formidlingsøkt med skriftlig refleksjonsnotat
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Muntlig eksamen | ECTS - A-F | Individuell |
Individuell muntlig eksamen som vurderes med karakterer fra A - F, der E er laveste ståkarakter.
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet