MER2001 Matpedagogikk
- EmnekodeMER2001
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2025 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Matpedagogikk bygger på andre emner i studiet og anbefales derfor som siste og avsluttende emne.
- Sentrale matpedagogiske prinsipper
- Utvikling av matvaner
- Formidling, undervisning- og læringsprosesser
- Estetisk kommunikasjon
- Kommunikasjon og formidling om mat.
- Nutrition literacy
- Retningslinjer og anbefalinger for mat og måltider
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:
Kandidaten
- Kan gjøre rede for begrepene mat, pedagogikk og didaktikk
- Har kjennskap til utvikling av kostholdsopplysningsarbeid
- Har kunnskap om et utvalg av kommunikasjons- og læringsteorier
- Har kunnskap om matpedagogiske undervisningsmetoder og undervisningsmaterialer
- Har kunnskap om hvordan matvaner utvikles og kan endres
Kandidaten
- kan tilrettelegge, planlegge, gjennomføre og vurdere matpedagogiske læringsprosesser på ulike arenaer og til ulike målgrupper
- kan diskutere mat, ernæring og kostholdskommunikasjon
- Studentstyrt undervisning
- Forelesning
- Individuelt arbeid med veiledning
- Praksis over en periode på totalt fem dager
- Gjennomføring og dokumentasjon av minst 80% av praktiske matlagingsoppgaver
- Studentstyrt undervisning med refleksjonsnotat
- Individuell muntlig presentasjon om framstilling av mat i media
- Muntlig presentasjon om praksisperiode
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Praktisk eksamen | ECTS - A-F | Individuell |
Individuell praktisk/-muntlig eksamen vurderes med karakterer fra A - F, der E er laveste ståkarakter.
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet