MER1004 Matkultur og matsosiologi
- EmnekodeMER1004
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2026 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Ingen spesielle krav.
Med utgangspunkt i kunnskap om råvarer, matlagingsteknikker, serveringsmåter og måltider, gir emnet en bred innføring til matkultur med eksempler fra ulike tidsepoker og steder. Studenten får matkulturelle erfaringer knyttet til identitet og estetikk.
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:
Studenten
- kan beskrive mat i et kulturperspektiv
- har kunnskap om sentrale teorier og begrep innen matkultur og matsosiologi
- kan forklare hvordan matforbruk og matvaner avspeiler identitet, kulturell tilhørighet og nasjonal og etnisk bevissthet
- har kunnskap om matens symbolfunksjon
Studenten
- kan diskutere, planlegge, tilberede, anrette og servere måltider som illustrerer matens kulturelle dimensjoner
- Praktisk matlaging med digitale presentasjoner
- Digitale forelesninger
- Individuelt arbeid
- Digitale læringsplattformer
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Hjemmeeksamen | ECTS - A-F | Individuell | 48 Time(r) |
Individuell skriftlig hjemmeeksamen på 48 timer som vurderes med gradert karakter fra A - F, der E er lavete ståkarakter.
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet