MER1002 Grunnleggende ernæring
- EmnekodeMER1002
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2025 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Ingen spesielle krav.
Emnet gir grunnleggende innføring i oppbygging og utnyttelse av energigivende næringsstoffer, utvalgte mikronæringsstoffer, apetittregulering og energibehov. I tillegg vil studenten lære om nasjonale kostanbefalinger og kostplanlegging
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:
Studenten
- har kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og ernæring i et individ perspektiv
- kan gjøre rede for kjemisk oppbygging, kilder, behov og omsetning av de energigivende næringsstoffene
- har kunnskap om mikronæringsstoffer
- kan forklare hvordan kroppens indre miljø påvirkes av mat under ulike forhold
Studenten
- kan planlegge og tilberede helsefremmende måltider
- kan bruke digitale verktøy i planlegging og vurdering av helsefremmende kosthold
Studenten
- kan planlegge måltider som er i tråd med Helsedirektoratets kostråd og anbefalinger
- forstår sammenhengen mellom mat og helse
- Digitale forelesninger
- Digital praktisk oppgave om helsefremmende mat og måltider
- Kostberegning
- Individuelt arbeid
- Bruk av læringsplattform
- Skriftlig oppgave med kostregistrering
- Individuell muntlig videopresentasjon av et helsefremmende måltid
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Hjemmeeksamen | ECTS - A-F | Individuell | 3 Time(r) |
3 timers individuell skriftlig eksamen som vurderes med gradert bokstavkarakter fra A-F, der E er laveste ståkarakter.
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet