LAN1101 Innføring i landbruk
- Studiepoeng15
- Undervisningssemestre2025 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedBlæstad
- Forkunnskapskrav
Ingen
- Plantedyrking
- Gjødsel og gjødselplanlegging
- Dyrkingsteknikk, vekstskifte, plantevern og ugrasregulering
- Konvensjonell og økologisk plantedyrking
- Kalkyler for planteproduksjon
- Husdyrhold
- Fôring og stell av storfe, sau, svin og fjørfe
- Husdyravl
- Konvensjonelt og økologisk husdyrhold
- Kalkyler for husdyrproduksjon
- Maskiner og redskaper i jordbruket
- Jordbruksbedriften som arbeidsplass
- Helse, miljø og sikkerhet
- Kvalitetssystemer i jordbruket
- Jordbruksforetakets driftsoverskudd
- Landbruket og samfunnet
- Landbrukshistorie
- Forvaltning, lover og forskrifter
- Landbruk i lavinntektsland
Læringsutbytte
Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:
Studenten
- har kunnskap om plantedyrking
- har kunnskap om husdyrhold
- har kunnskap om de viktigste maskiner og redskaper som anvendes i jordbruket
- har kunnskap om jordbruksforetakets egenart som arbeidsplass
- har kunnskap om landbrukets rolle i samfunnet
Studenten
- kan finne fram til relevant faglig kunnskap om temaer innafor norsk landbruk
- kan anvende faglig kunnskap på problemstillinger innafor landbruket
Studenten
- kan presentere kunnskap om norsk landbruk muntlig overfor en forsamling
- kan gjøre rede for sentrale temaer innafor norsk landbruk skriftlig
- Forelesninger
- Gruppearbeid
- Studentpresentasjoner
- Ekskursjoner
- Demonstrasjoner
- Selvstudium
- Tre muntlige presentasjoner i grupper på maksimalt fem studenter. Ved gruppeoppgave står alle deltakere i gruppa til ansvar for alt innhold i oppgaven/prestasjonen.
- 4 timers individuell skriftlig skoleeksamen. Vurderes med graderte bokstavkarakterer fra A-F, der E er laveste ståkarakter.
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Skriftlig eksamen med tilsyn | ECTS - A-F | Individuell | 4 Time(r) |
|
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet