AGR2203 Husdyrernæring
- Studiepoeng7,5
- Undervisningssemestre2026 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedBlæstad
- Forkunnskapskrav
Anbefalt forkunnskap: LAN1101 Innføring i landbruk
- Næringsstoffenes oppbygging, klassifisering og egenskaper
- Husdyrenes fordøyelse og omsetning av hovednæringsstoffene
- Fôrmidler til husdyr
- Mål for næringsbehov og fôrmiddelvurdering i husdyrernæring
- Fôring av storfe, småfe, gris og fjørfe
Læringsutbytte
Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:
Studenten
- har bred kunnskap om hovednæringsstoffene og omsetningen av disse
- har kunnskap om fordøyelsen og fôrmidler til de vanligste husdyrene ved ulike produksjoner og livsfaser
- har kunnskap om fôring av de vanligste husdyrene ved ulike produksjoner og livsfaser
- kjenner til relevant forsknings- og utviklingsarbeid innen fôring av husdyr
Studenten
- behersker relevante faglige verktøy og uttrykksformer
- kan anvende faglig kunnskap og relevante resultater fra forskning og utviklingsarbeid på praktiske og teoretiske problemstillinger for å vurdere og planlegge fôring av husdyr ved ulik produksjon og i ulike livsfaser, samt begrunne egne valg
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff, og framstille dette slik at det belyser en problemstilling
Studenten
- kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre, med bakgrunn innenfor fagfeltet
- kan formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger både skriftlig og muntlig
- kan samarbeide om å finne løsning på problemstillinger og arbeidsoppgaver
- Forelesninger
- Gruppearbeid
- Seminarer
- Selvstudium
- Studentpresentasjoner
- Aktiv deltakelse i gruppearbeid, i grupper på inntil fire studenter, på tre av fire seminarer (75 %). Ved gruppeoppgave står alle deltakere i gruppa til ansvar for alt innhold i oppgaven/prestasjonen.
- En individuell skriftlig oppgave (multiple choice)
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Skriftlig eksamen med tilsyn | ECTS - A-F | Individuell | 4 Time(r) |
|
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet