AGR2203 Husdyrernæring

    • Studiepoeng
      7,5
    • Undervisningssemestre
      2025 Vår
    • Undervisningsspråk
      Norsk
    • Undervisningssted
      Blæstad
    • Forkunnskapskrav

      Anbefalt forkunnskap: LAN1101 Innføring i landbruk

Emnets innhold
  • Næringsstoffenes oppbygging, klassifisering og egenskaper
  • Husdyrenes fordøyelse og omsetning av hovednæringsstoffene
  • Fôrmidler til husdyr
  • Mål for næringsbehov og fôrmiddelvurdering i husdyrernæring
  • Fôring av storfe, småfe, gris og fjørfe

Læringsutbytte

Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:

Kunnskap

Studenten

  • har bred kunnskap om hovednæringsstoffene og omsetningen av disse
  • har kunnskap om fordøyelsen og fôrmidler til de vanligste husdyrene ved ulike produksjoner og livsfaser
  • har kunnskap om fôring av de vanligste husdyrene ved ulike produksjoner og livsfaser
  • kjenner til relevant forsknings- og utviklingsarbeid innen fôring av husdyr
Ferdigheter

Studenten

  • behersker relevante faglige verktøy og uttrykksformer
  • kan anvende faglig kunnskap og relevante resultater fra forskning og utviklingsarbeid på praktiske og teoretiske problemstillinger for å vurdere og planlegge fôring av husdyr ved ulik produksjon og i ulike livsfaser, samt begrunne egne valg
  • kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff, og framstille dette slik at det belyser en problemstilling
Generell kompetanse

Studenten

  • kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre, med bakgrunn innenfor fagfeltet
  • kan formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger både skriftlig og muntlig
  • kan samarbeide om å finne løsning på problemstillinger og arbeidsoppgaver
Arbeids- og undervisningsformer
  • Forelesninger
  • Gruppearbeid
  • Seminarer
  • Selvstudium
  • Studentpresentasjoner
Arbeidskrav
  • Aktiv deltakelse i gruppearbeid, i grupper på inntil fire studenter, på tre av fire seminarer (75 %). Ved gruppeoppgave står alle deltakere i gruppa til ansvar for alt innhold i oppgaven/prestasjonen. 
  • En individuell skriftlig oppgave (multiple choice) 
Vurdering

4 timers individuell skriftlig skoleeksamen

Vurderinger
VurderingsordningKarakterskalaGruppe/individuellVarighetHjelpemidlerAndelKommentar
Skriftlig eksamen med tilsyn
ECTS - A-F
Individuell
4 Time(r)
Fakultet
Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi
Institutt
Institutt for jordbruksfag