2ØLA111N Innføring i økologisk landbruk
- Studiepoeng15
- Undervisningssemestre2025 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedNett/digitalt
- Forkunnskapskrav
Ingen
- Regelverk og verdigrunnlag for økologisk landbruk
- Økologisk landbruk, matkvalitet, miljø og ressursforbruk
- Klimaendringene og konsekvenser for norsk jordbruk og verdens matproduksjon
- Jord, jordstruktur og jordarbeiding
- Vekstskifte, plantevern og ugrasregulering
- Økologisk plantedyrking på gårdsnivå og markedshage
- Økologisk husdyrhold
- Regenerativt jordbruk og karbonbinding i jord
Læringsutbytte
Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:
Studenten
- har kunnskap om jord, plantedyrking og husdyrhold i økologisk landbruk
- kjenner regelverk og rammebetingelser og har forståelse for økologisk landbruk
- har oversikt over økologisk landbruk i forhold til matkvalitet, miljø, ressursforbruk og klima
- har oversikt over regenerativt jordbruk og markedshagedyrking
Studenten
- kjenner til fagområdets egenart og plass i samfunnet
- kan anvende faglig kunnskap på praktiske og teoretiske problemstillinger og gjøre rede for sine valg og forslag innen økologisk gårdsdrift
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og knytte dette til problemstillinger innen økologisk landbruk
Studenten
- har kunnskap om relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger
- kan vurdere økologisk drift i forhold til miljøhensyn og matproduksjon
- kan planlegge og gjennomføre arbeidsoppgaver og presentere disse skriftlig i tråd med etiske krav og retningslinjer
- Nettforelesninger
- Undervisningsfilmer
- Selvstudium
- Fagdiskusjoner via nettet
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Hjemmeeksamen | Bestått - Ikke bestått | Individuell | 6 Time(r) | 100% |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet