1MH203-1 Matpedagogikk
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2025 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- Forkunnskapskrav
Det anbefales godkjent karakter i alle andre emner i studiet.
Matpedagogikk handler om læringssituasjoner der studenten, målgruppe og fagets innhold møtes. I dette emnet settes kunnskap fra emnene trygg og bærekraftig mat, grunnleggende ernæring, matkultur, samfunnsernæring og folkehelse i pedagogisk sammenheng. Sentrale begrep i emnet er mat, pedagogikk, undervisning, læring og kommunikasjon. En viktig del i emnet er selvvalgt praksis.
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:
Studenten
- kan gjøre rede for sentrale matpedagogiske begrep
- har kunnskap om hvordan matvaner utvikles og kan endres
- har kjennskap til historisk utvikling av helsefremmende og forebyggende arbeid med hensyn til kostholdsopplysning
- har kjennskap til et utvalg av kommunikasjons- og læringsteorier og health/nutrition literacy
- har kjennskap til ulike arenaer og aktører for matrelatert formidling
Studenten
- kan tilrettelegge, planlegge, gjennomføre, analysere og vurdere matpedagogiske læringsprosesser, og undervisning på ulike arenaer og til ulike målgrupper
- kan analysere og diskutere mat-, ernæring- og kostholdskommunikasjon
- Studentstyrt undervisning
- Forelesning
- Gruppearbeid
- Selvstudium
- Bruk av læringsplattform
- Krav om minst 80 % deltakelse på undervisningstimer som defineres som obligatoriske
- Studentstyrt undervisning
- Individuell presentasjon av framstilling av mat i media
- Skriftlig individuelt refleksjonsnotat
- Praksisperiode over 5 dager med muntlig framlegg
Individuell praktisk/-muntlig eksamen som vurderes med graderte bokstavkarakterer fra A - F, der E er laveste ståkarakter.
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Praktisk eksamen | ECTS - A-F | Individuell |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet