1MH203-1 Matpedagogikk
- Emnekode1MH203-1
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2024 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- Forkunnskapskrav
Det anbefales godkjent karakter i emnene 1MH101-1 eller 1MH102 og 1MH201-1
- Sentrale matpedagogiske prinsipper
- Endring av matvaner
- Undervisning og læringsprosesser
- Estetisk kommunikasjon
- Kommunikasjons- og formidlingsteknikker
- Nutrition literacy
- Bruk av dataverktøy
- Retningslinjer og anbefalinger for kosthold
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:
Kandidaten
- Kan redegjøre for relevante kommunikasjons- og læringsteorier
- Kan beskrive utvikling av matvaner
- Har kjennskap til ulike arenaer og aktører for kostholdsrelatert undervisning og opplysningsarbeid
- Har kjennskap til historisk utvikling av kostholdsopplysning
Kandidaten
- kan tilrettelegge læringsprosesser og undervisning på ulike arenaer og til ulike målgrupper
- kan analysere ernærings- og kostholdskommunikasjon i massemedia
- Studentstyrt undervisning
- Dialogbasert forelesning
- Gruppe- og teamarbeid
- Selvstudium
- Bruk av læringsplattform
- Minimum 80% deltagelse på praktisk undervisning
- Studentstyrt undervisning
- Individuell presentasjon av framstilling av mat i media
- Skriftlig refleksjonsnotat
- Egenpraksis over 5 dager med muntlig framlegg
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Praktisk eksamen | ECTS - A-F | Individuell |
Individuell praktisk/-muntlig eksamen som vurderes med graderte bokstavkarakterer fra A - F, der E er laveste ståkarakter.
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet