1MH203-1 Matpedagogikk

    • Studiepoeng
      10
    • Undervisningssemestre
      2024 Vår
    • Undervisningsspråk
      Norsk
    • Forkunnskapskrav

      Det anbefales godkjent karakter i emnene 1MH101-1 eller 1MH102 og 1MH201-1

Emnets innhold
  • Sentrale matpedagogiske prinsipper
  • Endring av matvaner
  • Undervisning og læringsprosesser
  • Estetisk kommunikasjon
  • Kommunikasjons- og formidlingsteknikker
  • Nutrition literacy
  • Bruk av dataverktøy
  • Retningslinjer og anbefalinger for kosthold

Læringsutbytte

Ved fullført emne skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:

Kunnskap

Kandidaten

  • Kan redegjøre for relevante kommunikasjons- og læringsteorier
  • Kan beskrive utvikling av matvaner 
  • Har kjennskap til ulike arenaer og aktører for kostholdsrelatert undervisning og opplysningsarbeid
  • Har kjennskap til historisk utvikling av kostholdsopplysning
Ferdigheter

Kandidaten

  • kan tilrettelegge læringsprosesser og undervisning på ulike arenaer og til ulike målgrupper
  • kan analysere ernærings- og kostholdskommunikasjon i massemedia
Generell kompetanse
  • kan vurdere læringsprosesser innen forebyggende og helsefremmende arbeid
Arbeids- og undervisningsformer
  • Studentstyrt undervisning
  • Dialogbasert forelesning
  • Gruppe- og teamarbeid
  • Selvstudium
  • Bruk av læringsplattform 
Arbeidskrav
  • Minimum 80% deltagelse på praktisk undervisning
  • Studentstyrt undervisning
  • Individuell presentasjon av framstilling av mat i media
  • Skriftlig refleksjonsnotat
  • Egenpraksis over 5 dager med muntlig framlegg
Vurdering

Individuell praktisk/-muntlig eksamen som vurderes med graderte bokstavkarakterer fra A - F, der E er laveste ståkarakter.

Vurderinger
VurderingsordningKarakterskalaGruppe/individuellVarighetHjelpemidlerAndelKommentar
Praktisk eksamen
ECTS - A-F
Individuell
Fakultet
Fakultet for helse- og sosialvitenskap
Institutt
Institutt for folkehelse- og idrettsvitenskap