1MH202 Matkultur
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2025 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Det anbefales godkjent karakter i emnet MEH1001
Med utgangspunkt i kunnskap om råvarer, matlagingsteknikker, serveringsmåter og måltider, gir emnet en bred innføring til matkulturer med eksempler fra ulike tidsepoker og steder. Studentene blir kjent med matkulturell variasjon da det gjelder identitet og estetisk erfaring.
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:
Studenten
- kan beskrive mat i et kulturperspektiv
- kan redegjøre for sentrale teorier og begrep om matkultur og matsosiologi
- kan forklare hvordan matforbruk og matvaner avspeiler identitet, kulturell tilhørighet og nasjonal og etnisk bevissthet
- har kunnskap om matens symbolfunksjon
Studenten
- kan diskutere, planlegge, tilberede, anrette og servere måltider som illustrerer matens kulturelle dimensjoner
- Praktisk matlaging og demonstrasjoner
- Forelesning
- Gruppearbeid
- Selvstudium
- Bruk av læringsplattform
- Krav om minst 80 % deltakelse på de undervisningstimer som defineres som obligatoriske
- Individuell skriftlig oppgave
- En individuell praktisk oppgave og en praktisk gruppeoppgave
Individuell digital muntlig eksamen som vurderes med graderte bokstavkarakter fra A-F, der E er laveste ståkarakter.
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Muntlig eksamen | ECTS - A-F | Individuell |
|
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet