1MH202 Matkultur

    • Studiepoeng
      10
    • Undervisningssemestre
      2025 Vår
    • Undervisningsspråk
      Norsk
    • Undervisningssted
      Elverum
    • Forkunnskapskrav

      Det anbefales godkjent karakter i emnet MEH1001

Emnets innhold

Med utgangspunkt i kunnskap om råvarer, matlagingsteknikker, serveringsmåter og måltider, gir emnet en bred innføring til matkulturer med eksempler fra ulike tidsepoker og steder. Studentene blir kjent med matkulturell variasjon da det gjelder identitet og estetisk erfaring.

Læringsutbytte

Ved fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:

Kunnskap

Studenten

  • kan beskrive mat i et kulturperspektiv
  • kan redegjøre for sentrale teorier og begrep om matkultur og matsosiologi
  • kan forklare hvordan matforbruk og matvaner avspeiler identitet, kulturell tilhørighet og nasjonal og etnisk bevissthet
  • har kunnskap om matens symbolfunksjon
Ferdigheter

Studenten

  • kan diskutere, planlegge, tilberede, anrette og servere måltider som illustrerer matens kulturelle dimensjoner
Generell kompetanse

Studenten

  • kan formidle matkultur gjennom ulike uttrykksformer
Arbeids- og undervisningsformer
  • Praktisk matlaging og demonstrasjoner
  • Forelesning
  • Gruppearbeid
  • Selvstudium
  • Bruk av læringsplattform
Arbeidskrav
  • Krav om minst 80 % deltakelse på de undervisningstimer som defineres som obligatoriske
  • Individuell skriftlig oppgave
  • En individuell praktisk oppgave og en praktisk gruppeoppgave 
Vurdering

Individuell digital muntlig eksamen som vurderes med graderte bokstavkarakter fra A-F, der E er laveste ståkarakter.

Vurderinger
VurderingsordningKarakterskalaGruppe/individuellVarighetHjelpemidlerAndelKommentar
Muntlig eksamen
ECTS - A-F
Individuell
  • Ingen hjelpemidler
Fakultet
Fakultet for helse- og sosialvitenskap
Institutt
Institutt for folkehelse- og idrettsvitenskap