1MH202 Matkultur
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2024 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Det anbefales godkjent karakter i emnet 1MH101-1
- Matkultur og matsosiologi
- Utvikling av matkultur i Norge - eksempler fra ulike tidsepoker
- Mat og estetikk
- Mat og identitet
- Måltidet, sosialisering og dannelse
- Mat og religion
- Mat og kjønn
- Grunnleggende prinsipper for menyplanlegging
- Matvare- og produktkunnskap, matlagingsteknikker og serveringsmåter
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:
Kandidaten
- kan beskrive mat i et samfunns- og kulturperspektiv
- kan redegjøre for sentrale teorier og begreper om matkultur og matsosiologi
- kan forklare hvordan matforbruk og matvaner avspeiler identitet, kulturell tilhørighet, nasjonal og etnisk bevissthet
- Kan beskrive matens symbolfunksjon i ulike kulturer
Kandidaten
- kan planlegge, tilberede, anrette og servere måltider som illustrerer matens kulturelle dimensjoner
Praktisk matlaging og demonstrasjoner
Dialogbasert forelesning
Gruppearbeid
Selvstudium
Bruk av læringsplattform (Fronter)
- Minimum 80 % deltakelse på praktisk undervisning
- Individuell skriftlig oppgave
- To praktiske oppgaver, en individuell og en i gruppe
4 timers individuell skriftlig eksamen som vurderes med graderte bokstavkarakter fra A-F, der E er laveste ståkarakter.
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Skriftlig eksamen med tilsyn | ECTS - A-F | Individuell | 4 Time(r) |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet