1MH102 Grunnleggende ernæring
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2024 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Ingen spesielle krav
Emnet gir grunnleggende innføring i helsefremmende kosthold. Dette innebærer kunnskap om oppbygging og utnyttelse av energigivende næringsstoffer, utvalgte mikronæringsstoffer i kroppen og deres kilder i kosten. I tillegg vil studenten lære om apetittregulering og energibehov.
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:
Studenten
- har kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og ernæring i et individperspektiv
- kan gjøre rede for oppbyging, kilder, behov og omsetning av energigivende næringsstoffer
- har kunnskap om mikronæringsstoffer
- kan forklare hvordan kroppens indre miljø påvirkes av mat under ulike forhold
Studenten
- kan planlegge og tilberede helsefremmende måltider
- kan bruke digitale verktøy i planlegging og vurdering av helsefremmende kosthold
Studenten
- kan planlegge måltider som er i tråd med Helsedirektoratets kostråd og anbefalinger
- forstår sammenhengen mellom ernæring og helse
- Forelesning
- Gruppearbeid
- Praktisk arbeid på kjøkken
- Seminar
- Individuelt arbeid
- Bruk av læringsplattform
- Krav om minst 80 % deltakelse på undervisningstimer som defineres som obligatoriske
- Individuell skriftlig oppgave med kostregistrering
- 4 timers individuell skriftlig eksamen som vurderes med gradert bokstavkarakter fra A-F, der E er laveste ståkarakter.
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Skriftlig eksamen med tilsyn | ECTS - A-F | Individuell | 4 Time(r) |
|
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet