1MH102 Grunnleggende ernæring
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2023 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Energigivende næringsstoffer
- Utvalgte mikronæringsstoffer
- Fordøyelse, absorpsjon og metabolisme
- Appetittregulering og energiomsetning
- Matens ernæringsmessige kvalitet, kostberegning
- Kostanbefalinger
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:
Kandidaten
- kan gjøre rede for de energigivende næringsstoffene og omsetningen av disse
- har kunnskap om mikronæringsstoffer
- kan forklare hvordan kroppens indre miljø påvirkes av mat under ulike forhold
Kandidaten
- kan vurdere om mat og måltider er satt sammen etter Helsedirektoratets anbefalinger
- forstår sammenhengen mellom ernæring og helse
- Dialogbasert forelesning
- Gruppearbeid
- Praktisk arbeid på kjøkken
- Seminar
- Individuelt arbeid
- Bruk av læringsplattform
- Minimum 80 % deltakelse på praktisk undervisning
- Individuell skriftlig oppgave med kostregistrering
- 4 timers individuell skriftlig eksamen som vurderes med gradert bokstavkarakter fra A-F, der E er laveste ståkarakter.
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Skriftlig eksamen med tilsyn | ECTS - A-F | Individuell | 4 Time(r) |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet