58TP01M Hovedprosjektet

  • Emnefakta

    • Fagområde
      Petroleum
    • Studiepoeng
      12
    • Studienivå
      Høgare yrkesfagleg utdanning, nivå 5.2
    • Studiestad
      Nygård
    • Studieprogram
      Boring
    • Startsemester
      2024 Haust

Om emnet

·         Fagspesifikt fordypningsemne

Norsk i hovedprosjekt

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten:

·         kan planlegge, gjennomføre og dokumentere et problemorientert prosjekt i samarbeid med en oppdragsgiver

·         kjenner til kontrakter og ledelsesutfordringene knyttet til en prosjektprosess

Ferdigheter

Studenten:

·         kan delta i gruppearbeid, ta ansvar for egen læring, kommunisere og presentere prosjektarbeid

·         kan bruke prosjektarbeid som metode og å kunne planlegge, styre/lede, kommunisere og presentere resultatet

·         kan gjennomføre et prosjekt på oppdrag fra samarbeidspartnere for å utvikle og dokumentere produkter, produksjonsprosesser eller tjenester

Generell kompetanse

Ved fullført utdanning skal studenten

·         kunne bruke erfaringer, kunnskaper, ferdigheter og holdninger i praktisk prosjektarbeid.

·         kunne, gjennom kreativitet og nytenkning, fordype seg i de aktuelle temaene som danner grunnlag for prosjektoppgaven og løse denne på en måte som reflekterer kunnskap om teknologi og faglig ledelse.

Undervisningsformer og aktivitet

Klassekoordinator / emneansvarlig / veileder og eventuelt avdelingsleder informerer om hovedprosjektet rundt tidspunkter, søknad og søknadsprosess. Klassekoordinator / emneansvarlig / veileder følger studentene opp frem til søknaden er levert samt at studentene får en vurdering av prosjektet før søknaden utarbeides.

Forelesninger/klasseromsundervisning der innholdet blir lagt ut på læringsplattformen It’s learning. Samarbeid i grupper på 3-4 studenter. Veiledning både gruppevis og mellom student og lærer / veileder. Veiledning kan bli gitt både over nett og på skolen. Dokumenter, lenker, videosnutter og annet materiale blir delt ut eller lagt ut på It’s Learning. Selvstudium i form av lesing av faglitteratur, bruk av læringsressurser. Produksjon av arbeidskrav o.l. Egen læring i form av prosjektarbeid og ansvar for egen fremdrift.

 

Dokumentet "Retningslinjer for Tverrfaglig hovedprosjekt og prosjekteksamen" er utarbeidet av fagskolen og inneholder mange praktiske opplysninger om gjennomføringen av prosjektet.

Veiledere vil kontinuerlig vurdere om det er hensiktsmessig å tilrettelegge leksjoner for alle studentene samlet, eller om det skal gis veiledning gruppevis eller til den enkelte student.

 

Vurdering

Prosjektarbeidet skal oppsummeres i en prosjektrapport, og karakteren i faget vil bli vurdert ut fra kvaliteten på rapportens innhold. I utgangspunktet vil denne karakteren gis til alle gruppens medlemmer, men faglærer kan i særskilte tilfeller differensiere karakterene til gruppens medlemmer.

Hovedprosjektvurderingen er felles for alle studentene i gruppen. Vurderingen er basert på gjennomføring av hovedprosjektet, innlevert hovedprosjektrapport og sluttpresentasjon med påfølgende utspørring. En foreløpig karakter er satt basert på skriftlig rapport. Sluttpresentasjon med påfølgende utspørring kan justere sluttkarakter. Det kan også forekomme individuell vurdering av studentene dersom veileder og sensor ser dette som nødvendig,

Muntlig eksamen tar utgangspunkt i det obligatoriske refleksjonsnotatet studenten skal ha levert i forkant. Studentene eksamineres individuelt av veileder og ekstern sensor, og skal redegjøre for refleksjoner om prosjektarbeidet med tanke på faglige utfordringer, erfaringer og lærdom.

Hovedprosjektarbeid (Skriftlig, sluttpresentasjon og utspørring)  gir en felleskarakter. 

 

Arbeidsmengde

AktivitetVarighetStudieform
Timeplanfesta timer
198 Time(r)
Sjølvstudium
142 Time(r)

Arbeidskrav

Hovedprosjektsøknad, presentasjon av prosjektformulering i plenum, kort prosjektbeskrivelse av vitnemål, hovedprosjektrapport, presentasjon av hovedprosjekt i plenum, individuelt oppsummerings- refleksjonsnotat, og individuell muntlig eksamen

Fagressursar

Emne: Hovedprosjektet

Studentene velger selv relevant litteratur – gjerne i samarbeid med veileder.

Alle studieprogram som bruker dette emnet

  • Boring

Emneansvarlig

Jaap Hofmeester
Ole Kristian Hollevik