25AR04G EIRLOPK Bærekraftig reiseliv og reisemålsutvikling

25AR04G EIRLOPK Bærekraftig reiseliv og reisemålsutvikling

  • Emnebeskrivelse
    • Emnekode
      25AR04G EIRLOPK
    • Studieprogram
      Reiseliv og opplevelsesutvikling
    • Studiepoeng
      15
    • Studiested
      Geilo
    • Studienivå
      Fagskole nivå 5.2
    • Emneansvarlig
      Sunniva Buseth Kåpvik
Undervisningssemestere
2021 Høst
2022 Vår
2022 Høst
2023 Vår
2023 Høst
2024 Vår
2024 Høst
2025 Vår
Om emnet

Temaer: 

  • Destinasjonsledelse
  • Natur, kultur og miljø
  • Sosiale forhold
  • Økonomisk bærekraft

 

Emnets innhold

Destinasjonsledelse

  • destinasjonen
  • destinasjonsledelse – teori og praksis
  • merkeordninger og sertifiseringsordninger

 

Natur, kultur og miljø

  • Kulturell rikdom
  • Landskapets fysiske og visuelle integritet
  • Biologisk mangfold
  • Rent miljø og ressurseffektivitet

 

Sosiale forhold

  • Lokal livskvalitet og sosiale verdier
  • Lokal kontroll og engasjement
  • Jobbkvalitet for reiselivsansatte
  • Gjestetilfredshet, trygghet og opplevelseskvalitet

 

Økonomisk bærekraft

  • Økonomisk levedyktige og konkurransedyktige reisemål gjennom lokal verdiskapning
  • Økonomisk levedyktige og konkurransedyktige reiselivsbedrifter
Læringsutbytte
Kunnskap

Kandidaten:

  • har kunnskap om næringsstrukturen i lokalt og regionalt reiselivet
  • har kunnskap om lokalbefolkningens og det lokale næringslivets betydning for turisme og reiseliv
  • har kunnskap om reiselivsnæringens historiske utvikling og plass i dagens samfunn
  • har kunnskap om helhetlig reisemålsutvikling
  • har kunnskap om samfunnsansvar og bærekraftig utvikling av reiselivsforetak og reisemål
  • har kunnskap om ledelse og strategi i en reiselivsvirksomhet
  • har kunnskap om relevante teorier og metoder innenfor bærekraftig reiseliv
  • har kunnskap om utfordringer knyttet til reiselivsbransjen
  • har innsikt i egne utviklingsmuligheter innenfor reiselivet
  • har kunnskap om relevante lover og regelverk som kommer til anvendelse i reiselivsnæringen
Ferdigheter

Kandidaten:

  • kan gjøre rede for lokalbefolkningens og det lokale næringslivets betydning for turisme og reiseliv
  • kan gjøre rede for reiselivsnæringens historiske utvikling og plass i dagens samfunn
  • kan gjøre rede for helhetlig reisemålsutvikling
  • kan gjøre rede for samfunnsansvar og bærekraftig utvikling av reiselivsforetak og reisemål
  • kan gjøre rede for ledelse og strategi i en reiselivsvirksomhet
  • kan gjøre rede for relevante teorier og metoder innenfor bærekraftig reiseliv
  • kan gjøre rede for utfordringer knyttet til reiselivsbransjen
  • kan gjøre rede for egne utviklingsmuligheter innenfor reiselivet
  • kan gjøre rede for relevante lover og regelverk som kommer til anvendelse i reiselivsnæringen
  • kan reflektere over sin egen utøvelse av jobben i reiselivet og justere denne under veiledning
  • kan gjøre rede for prosesser innen utvikling av reiselivet
  • kan finne og vise til informasjon og fagstoff og vurdere relevansen innenfor reiselivet og offentlig sektor
Generell kompetanse

Kandidaten:

  • kan utveksle synspunkt om viktige internasjonale dimensjoner knyttet til sentrale temaer for reiselivsnæringen
  • kan planlegge og gjennomføre prosjekter alene og eller som deltager i en gruppe innenfor reiselivet og tråd med etiske krav og retningslinjer
  • kan utveksle synspunkt med andre og delta i diskusjoner om utvikling av god praksis innenfor reiseliv og destinasjonsutvikling
  • kan tenke selvstendig og kritisk
  • kan bidra til bærekraftig organisasjonsutvikling innenfor reiseliv og turisme
Arbeidsinnsats
  • Gjennomføre obligatoriske arbeidskrav 

 Et obligatorisk arbeidskrav innebærer en faglig prøving og må være godkjent for å kunne få sluttvurdering i et emne. Arbeidskrav vurderes som «godkjent» eller «ikke godkjent». 

Vurdering

I hvert emne skal det foretas en sluttvurdering av studenten i forhold til emnets læringsutbyttebeskrivelser. Det skal være en helhetsvurdering av studentens kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse. 

Eksamen, se fagskolens forskrift.

Arbeids- og læringsaktiviteter
  • Forelesning/undervisning
  • Praktisk øving 
  • Digitale arbeidsformer
  • Gruppearbeid
  • Prosjektarbeid
  • Case
  • Skriftlig arbeid til innlevering
  • Praktisk orientert laboratorieundervisning
  • Nettbasert undervisning (gjelder nettstudenter)
  • Veiledning
Litteraturliste

Relevante internettsider blir oppgitt underveis.

Litteraturliste oppdateres ved studiestart.

Kamfjord, Georg (2016). Det helhetlige reiselivsproduktet bind 2, Destinasjonsledelse. Fagspesialisten AS

Aktuelle artikler legges ut fortløpende.