01TK85A EIRLTRK Produksjon og kvalitet
01TK85A EIRLTRK Produksjon og kvalitet
- Emnebeskrivelse
- Emnekode01TK85A EIRLTRK
 - StudieprogramNorsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt
 - Studiepoeng10
 - StudiestedJessheim
 - StudienivåFagskole nivå 5.1
 - EmneansvarligMette Marthinsen
 
 
Used in other programs
- Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt
 
Råvarekunnskap
- Råvareutvelgelse
 - Råvarebehandling
 - Begrepsbruk/fagterminologi
 
Produksjonsprosess
- Utstyrskunnskap
 - Produksjonsprosesser
 - Håndtering og lagring av produkt
 - Økonomi
 - Bærekraft i produksjonsprosess
 
Kvalitetssikring
- Oppskriftsutvikling
 - Tekniske vurderinger av produkt
 - Sensoriske vurderinger av produkt
 - Dokumentasjon
 
Lover, regler og standarder
- Alkoholloven
 - Matloven
 - Generell forskrift for produksjon og omsetning mv. av næringsmidler
 - Serveringsloven
 - HMS og HACCP
 
Kandidaten:
- har kunnskap om produksjonsmetoder og produksjonsutstyr for produksjon av øl, mjød og sider
 - har kunnskap om råvarer og råvareproduksjon, herunder kvalitetskriterier for disse
 - har kunnskap om tekniske begreper knyttet til vurdering av kvalitet og produksjon av drikkevarer
 - har innsikt i relevante lover og regler for produksjon av norsk drikke, samt hvordan de påvirker produksjonen
 - har kunnskap om bærekraft i produksjon
 
Kandidaten:
- kan anvende faglig kunnskap om ulike råvarer, og hvordan de best mulig kan benyttes i produksjon
 - kan finne informasjon om gjeldende lover, regler og standarder
 - kan kartlegge hvilke faktorer som påvirker produktets kvalitet, og behov for eventuelle tiltak
 - kan finne frem til aktuell lovgiving, og forstå dens relevans i produksjonen av norsk tradisjonsdrikke
 
Kandidaten:
- har forståelse for produktutvikling av norsk tradisjonsdrikke, i tråd med de etiske krav, lover og standarder som gjelder.
 - kan anvende fagkunnskap for å vurdere råvarenes kvalitet og hvordan de best kan brukes i produksjonen
 - kan anvende relevante faglige verktøy for å vurdere produkter både teknisk og sensorisk, og foreslå nødvendige tiltak på bakgrunn av vurderingene
 
Det gjennomføres tre obligatoriske arbeidskrav i emnet. Disse vurderes til godkjent/ikke godkjent. Alle arbeidskrav må være vurdert til godkjent for å få sluttvurdering i emnet.
Avsluttende emnevurdering, arbeidskrav og refleksjonsnotat danner grunnlaget for emnekarakteren. Avsluttende emnevurdering vektes med 70% og øvrige arbeidskrav/refleksjonsnotat med 30%. Emnet vurderes med karakter A-F.
Eksamen
Det gjennomføres ikke eksamen i emnet.
Forelesninger, individuelle oppgaver som for eksempel PBL (problembasert læring), gruppearbeid, presentasjoner, refleksjoner og diskusjoner.