01TK85A EIRLTRK Produksjon og kvalitet
01TK85A EIRLTRK Produksjon og kvalitet
- Emnebeskrivelse
- Emnekode01TK85A EIRLTRK
- StudieprogramNorsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt
- Studiepoeng10
- StudiestedJessheim
- StudienivåFagskole nivå 5.1
- EmneansvarligMette Marthinsen
Råvarekunnskap
- Råvareutvelgelse
- Råvarebehandling
- Begrepsbruk/fagterminologi
Produksjonsprosess
- Utstyrskunnskap
- Produksjonsprosesser
- Håndtering og lagring av produkt
- Økonomi
- Bærekraft i produksjonsprosess
Kvalitetssikring
- Oppskriftsutvikling
- Tekniske vurderinger av produkt
- Sensoriske vurderinger av produkt
- Dokumentasjon
Lover, regler og standarder
- Alkoholloven
- Matloven
- Generell forskrift for produksjon og omsetning mv. av næringsmidler
- Serveringsloven
- HMS og HACCP
Kandidaten:
- har kunnskap om produksjonsmetoder og produksjonsutstyr for produksjon av øl, mjød og sider
- har kunnskap om råvarer og råvareproduksjon, herunder kvalitetskriterier for disse
- har kunnskap om tekniske begreper knyttet til vurdering av kvalitet og produksjon av drikkevarer
- har innsikt i relevante lover og regler for produksjon av norsk drikke, samt hvordan de påvirker produksjonen
- har kunnskap om bærekraft i produksjon
Kandidaten:
- kan anvende faglig kunnskap om ulike råvarer, og hvordan de best mulig kan benyttes i produksjon
- kan finne informasjon om gjeldende lover, regler og standarder
- kan kartlegge hvilke faktorer som påvirker produktets kvalitet, og behov for eventuelle tiltak
- kan finne frem til aktuell lovgiving, og forstå dens relevans i produksjonen av norsk tradisjonsdrikke
Kandidaten:
- har forståelse for produktutvikling av norsk tradisjonsdrikke, i tråd med de etiske krav, lover og standarder som gjelder.
- kan anvende fagkunnskap for å vurdere råvarenes kvalitet og hvordan de best kan brukes i produksjonen
- kan anvende relevante faglige verktøy for å vurdere produkter både teknisk og sensorisk, og foreslå nødvendige tiltak på bakgrunn av vurderingene
Det gjennomføres tre obligatoriske arbeidskrav i emnet. Disse vurderes til godkjent/ikke godkjent. Alle arbeidskrav må være vurdert til godkjent for å få sluttvurdering i emnet.
Avsluttende emnevurdering, arbeidskrav og refleksjonsnotat danner grunnlaget for emnekarakteren. Avsluttende emnevurdering vektes med 70% og øvrige arbeidskrav/refleksjonsnotat med 30%. Emnet vurderes med karakter A-F.
Det gjennomføres ikke eksamen i emnet.
Forelesninger, individuelle oppgaver som for eksempel PBL (problembasert læring), gruppearbeid, presentasjoner, refleksjoner og diskusjoner.