Statusmelding

Emnebeskrivelsen for semesteret du ønsket å se, er ikke publisert. Du ser nå den sist tilgjengelige versjonen.

01TK02J EITKKMFH24 Kvalitetsstyring og HMS

01TK02J EITKKMFH24 Kvalitetsstyring og HMS

  • Emnebeskrivelse
    • Emnekode
      01TK02J EITKKMFH24
    • Studieprogram
      Matteknikk
    • Studiepoeng
      8
    • Studiested
      Fredrikstad
    • Studienivå
      Fagskole nivå 5.2
    • Emneansvarlig
      Ole Kristian Thoresen
Undervisningssemestere
2024 Høst
2025 Vår
2025 Høst
2026 Vår
2026 Høst
2027 Vår
Emnets innhold

Temaer

Oppdateres innen skolestart

Læringsutbytte
Kunnskap

Studenten

  • har kunnskap om kvalitetsledelse og styringssystemer for mattrygghet og HMS   
  • har kunnskap om internkontrollforskriftene IK-MAT og IK-HMS   
  • har grunnleggende kunnskap om HMS-arbeidet for å sikre trygt arbeidsmiljø  
  • har kunnskap om kvalitetsstyring av verdikjeden fra råvare til produkt og kjennskap til relevante analyseverktøy og digitale verktøy som anvendes   
  • kan vurdere og sikre at alle trinn i matproduksjonsprosessen utføres i henhold til lover, forskrifter og standarder som gjelder for matindustrien  
  • har innsikt i relevant lovverk angående drift og kvalitet tilknyttet matproduksjon, og kunne tilegne seg oppdatert kunnskap ved endringer som foreligger i lovverket   
  • har kjennskap til ledelsessystemer for miljø  
Ferdigheter

Studenten

  • kan anvende regelverket og påse at matproduksjonen er innenfor bestemmelser for trygg produktkvalitet  
  • kan reflektere over HMS arbeidet i bedriften og anvende regelverket for å sørge for et trygt arbeidsmiljø  
  • kan delta aktivt i bedriftens forbedringsarbeid og beredskapsarbeid  
  • kan utarbeide, oppdatere og følge opp KS/HMS-systemer basert på gjeldende standarder og forskrifter, samt ved hjelp av relevante digitale verktøy  
  • kan finne og henvise til lovverket og vurdere relevansen for matfaglige problemstillinger 
Generell kompetanse

Studenten

  • kan planlegge og gjennomføre IK-mat og IK-HMS alene, som deltaker eller leder i gruppe i tråd med lovverket  
  • kan utveksle synspunkter med aktører i matbransjen og delta i diskusjoner om utvikling og utøvelse av kvalitetsstyringssystem i tråd med lovverket  
  • kan anvende kunnskap om kvalitetsledelse og styringssystemer for mattrygghet, HMS og miljø for å bidra til utvikling av kvalitet i alle ledd i matproduksjon  
Arbeidsinnsats

Arbeidskrav

  • Det skal i emnet gjennomføres obligatoriske arbeidsoppdrag 
  • Avsluttende emnetest 
  • Individuelt refleksjonsnotat om egen læring i emnet  

Alle arbeidskrav må være vurdert til godkjent for å få en sluttvurdering

Eksamen

Det avholdes ikke eksamen i emnet.

Oppmøteplikt

Minst 80% oppmøte på samlinger.

Vurdering

Arbeidskrav

Arbeidskrav vurderes til godkjent/ikke godkjent

Avsluttende emnetest, arbeidsoppdrag, prosess og refleksjonsnotat danner grunnlaget for emnekarakteren. I sluttvurderingen vektes avsluttende emnetest 70% og arbeidsoppdrag/prosess 30%.

Forkunnskapskrav

Redskapsemnene realfaglige redskap og kommunikasjon må være påbegynt.  

Grunnlagsemnene Kjemi og Prosessteknologi må være påbegynt, det anbefales at de er bestått.

Arbeids- og læringsaktiviteter

Forelesninger, individuelle oppgaver, gruppearbeid og veiledning

Litteraturliste

Litteraturliste blir oppdatert ved skolestart.