01TK02J EITKKMFH24 Kvalitetsstyring og HMS
01TK02J EITKKMFH24 Kvalitetsstyring og HMS
- Emnebeskrivelse
- Emnekode01TK02J EITKKMFH24
- StudieprogramMatteknikk
- Studiepoeng8
- StudiestedFredrikstad
- StudienivåFagskole nivå 5.2
- EmneansvarligOle Kristian Thoresen
Studenten
- har kunnskap om kvalitetsledelse og styringssystemer for mattrygghet og HMS
- har kunnskap om internkontrollforskriftene IK-MAT og IK-HMS
- har grunnleggende kunnskap om HMS-arbeidet for å sikre trygt arbeidsmiljø
- har kunnskap om kvalitetsstyring av verdikjeden fra råvare til produkt og kjennskap til relevante analyseverktøy og digitale verktøy som anvendes
- kan vurdere og sikre at alle trinn i matproduksjonsprosessen utføres i henhold til lover, forskrifter og standarder som gjelder for matindustrien
- har innsikt i relevant lovverk angående drift og kvalitet tilknyttet matproduksjon, og kunne tilegne seg oppdatert kunnskap ved endringer som foreligger i lovverket
- har kjennskap til ledelsessystemer for miljø
Studenten
- kan anvende regelverket og påse at matproduksjonen er innenfor bestemmelser for trygg produktkvalitet
- kan reflektere over HMS arbeidet i bedriften og anvende regelverket for å sørge for et trygt arbeidsmiljø
- kan delta aktivt i bedriftens forbedringsarbeid og beredskapsarbeid
- kan utarbeide, oppdatere og følge opp KS/HMS-systemer basert på gjeldende standarder og forskrifter, samt ved hjelp av relevante digitale verktøy
- kan finne og henvise til lovverket og vurdere relevansen for matfaglige problemstillinger
Studenten
- kan planlegge og gjennomføre IK-mat og IK-HMS alene, som deltaker eller leder i gruppe i tråd med lovverket
- kan utveksle synspunkter med aktører i matbransjen og delta i diskusjoner om utvikling og utøvelse av kvalitetsstyringssystem i tråd med lovverket
- kan anvende kunnskap om kvalitetsledelse og styringssystemer for mattrygghet, HMS og miljø for å bidra til utvikling av kvalitet i alle ledd i matproduksjon
Arbeidskrav
- Det skal i emnet gjennomføres obligatoriske arbeidsoppdrag
- Avsluttende emnetest
- Individuelt refleksjonsnotat om egen læring i emnet
Alle arbeidskrav må være vurdert til godkjent for å få en sluttvurdering
Eksamen
Det avholdes ikke eksamen i emnet.
Arbeidskrav
Arbeidskrav vurderes til godkjent/ikke godkjent
Avsluttende emnetest, arbeidsoppdrag, prosess og refleksjonsnotat danner grunnlaget for emnekarakteren. I sluttvurderingen vektes avsluttende emnetest 70% og arbeidsoppdrag/prosess 30%.
Redskapsemnene realfaglige redskap og kommunikasjon må være påbegynt.
Grunnlagsemnene Kjemi og Prosessteknologi må være påbegynt, det anbefales at de er bestått.