01TK02D EITKKMFH24 Prosessteknologi
01TK02D EITKKMFH24 Prosessteknologi
- Emnebeskrivelse
- Emnekode01TK02D EITKKMFH24
- StudieprogramMatteknikk
- Studiepoeng10
- StudiestedFredrikstad
- StudienivåFagskole nivå 5.2
- EmneansvarligOle Kristian Thoresen
Studenten
- har kjennskap til grunnleggende prinsipper for trykk, strømning og energi i prosessanlegg, samt miljøbelastning i forbindelse med energi
- har kunnskap til prinsippene bak ulike prosessoperasjoner (ekstraksjon, separasjon, destillasjon og tørking)
- har kunnskap om symbolbruk og prosesseringskjeden i prosessflytskjema og kjennskap til teknisk flytskjema
- har kunnskap om prosessutstyr og prosessanlegg benyttet i matindustrien og aktuelle beregningsmetoder
- har kjennskap til styrings og kommunikasjonssystemer, målemetoder, analyseverktøy og teknisk utstyr som anvendes i automatiserte anlegg i matbransjen
- har kjennskap til oppbygning, egenskaper og miljøbelastning for de mest aktuelle materialer anvendt i matindustrien
- har kunnskap om grunnleggende elektrokjemi som basis for å forstå korrosjon, korrosjonsteori, årsakene til korrosjon og korrosjonsbeskyttelse
- har kjennskap til vedlikeholds teori og praktisk vedlikehold innen matindustrien
Studenten
- kan anvende kunnskap til å utføre relevante beregninger på væskestrøm, varmeoverføring og prosesser
- kan gjøre rede for valg av ulike prosessoperasjoner og regulere parametere ved behov
- kan anvende kunnskap om symbolbruk og prosessregulering til å lese og designe prosessflytskjema, samt tolke teknisk skjema
- kan gjøre rede for valg av materialer utfra materialers egenskaper og bruksområder for ulike prosesser i matindustrien
- kan anvende kunnskap om vedlikehold og gjennomføre enkelt vedlikehold på sentrale maskiner eller linjer anvendt i matproduksjon alene eller i samarbeid med andre
- kan finne og henvise til informasjon og fagstoff innen kjemiprosess og vurdere relevansen for en faglig problemstilling
Studenten
- kan planlegge, gjennomføre og dokumentere arbeidsoppgaver innen drift av ulike prosesser i matbransjen alene og som deltager i prosessen i tråd med gjeldende lovverk
- kan anvende kunnskap om prosessutstyr, prosess styring og prosessovervåking i en normal driftssituasjon og kunne iverksette tiltak ved behov under produksjon alene eller i samarbeid med andre
- kan bidra og gjennomføre arbeidsoppgaver inne vedlikehold alene eller i samarbeid med andre
- har kjennskap til teknologisk utvikling i prosessindustrien som har betydning for matproduksjon og kan bidra innenfor eget ansvars- og kompetanseområde
- kan utveksle synspunkter og diskutere relevante prosessteknologiske problemstillinger
Arbeidskrav
- Det skal i emnet gjennomføres obligatoriske arbeidsoppdrag
- Avsluttende emnetest
- Individuelt refleksjonsnotat om egen læring i emnet
Alle arbeidskrav må være vurdert til godkjent for å få en sluttvurdering
Eksamen
Det avholdes ikke eksamen i emnet.
Arbeidskrav
Arbeidskrav vurderes til godkjent/ikke godkjent
Avsluttende emnetest, arbeidsoppdrag, prosess og refleksjonsnotat danner grunnlaget for emnekarakteren. I sluttvurderingen vektes avsluttende emnetest 70% og arbeidsoppdrag/prosess 30%.