01HO03F EIHOASF-25 Praksis
01HO03F EIHOASF-25 Praksis
- Emnebeskrivelse
- Emnekode01HO03F EIHOASF-25
- StudieprogramArbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse
- Studiepoeng12
- StudiestedFredrikstad
- StudienivåFagskole nivå 5.1
- EmneansvarligFredrik Hæren
- Arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse
Praksis er en obligatorisk del av utdanningen, og skal ha et omfang på 10 uker á 4 dager (300 timer).
Praksis kan gjennomføres på to måter:
- Ordinær praksis: Denne praksisformen anbefales for studenter som ikke har sitt daglige arbeid innen fagfeltet og trenger praktisk erfaring fra slike arbeidsplasser.
- Utviklingsarbeid på egen arbeidsplass: Dette er aktuelt for studenter som har sitt daglige arbeid i barnehage. Utviklingsarbeidet skal gjennomføres etter egne retningslinjer og har som mål å bidra til fagutvikling i praksisfeltet som også kommer barna og deres familier til gode.
Gjennom praksis skal studentene oppnå et læringsutbytte som gjenspeiler innholdet i emnene. Praksisplass og gjennomføring skal alltid godkjennes av skolen. Krav til oppmøte er uavhengig om praksis gjennomføres som ordinær praksis eller utviklingsarbeid på egen arbeidsplass
Studenten
- har kunnskap om prosjekt- og utviklingsarbeid rettet mot språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse i barnehagen.
- har kunnskap om språk, flerspråklighet og flerkulturelt arbeid for barn i barnehagen.
- har kunnskap om relevant verktøy for planlegging, dokumentasjon og vurdering i arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse.
- har kunnskap om barnehagens rammer og forutsetninger når det gjelder arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse.
- har innsikt i relevant lovverk og styringsdokumenter for barnehagen i arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse.
Studenten
- kan anvende krav til prosjektarbeid rettet mot arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse.
- kan anvende kunnskap om språk- og flerspråklig arbeid i barnehagen.
- kan anvende kunnskap om mangfold som ressurs i barnehagen.
- kan kartlegge barnehagens miljø, knyttet til emner fra studieplanen når det gjelder språk, språklighet og flerkulturell kompetanse.
- kan finne informasjon og fagstoff rettet mot arbeid med språk, språklighet og flerkulturell kompetanse i barnehagen
- kan anvende relevante verktøy for observasjon, kartlegging, planlegging, dokumentasjon og vurdering av språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse i barnehagen.
Studenten
- har forståelse for yrkesetiske prinsipper i arbeidet med språk, flerspråklighet og flerkulturelt arbeid i barnehagen.
- har utviklet en etisk grunnholdning til arbeid i barnehagen i møte med kollegaer, barn og foreldre.
- kan bygge relasjoner, inkludere og samarbeide med foreldre, kollegaer og eventuelt andre ressurspersoner i barnehagen.
- kan utvikle arbeidsmetoder gjennom kunnskapsdeling, veiledning og etisk refleksjon i barnehagen.
- kan oppdatere sin kunnskap i praksisperioden knyttet til tema språk, flerspråklighet og flerkulturelt arbeid for barn 0-6 år.
- Praksisrapport
- Presentasjon av egne erfaringer fra praksis både for medstudenter og kollegaer/praksissted i praksisperiodens avslutningsfase
- Oppmøteplikt
*Det er utarbeidet egne retningslinjer for begge praksisgjennomføringene, og her står det mer utfyllende hva arbeidskravene inneholder
Der studenten er vurdert til ikke bestått i emner som er avsluttet før praksis vil faglærer og utdanningsleder kunne vurdere at studenten ikke kan starte i praksis. Dersom slik vurdering tas, vil heller ikke studenten kunne fortsette utdanningen før praksis er vurdert til bestått
Refleksjon diskusjon, gruppearbeid, veiledning, forelesning og presentasjon.