01HH00B EIHODAF-24 Fordypningsoppgave
01HH00B EIHODAF-24 Fordypningsoppgave
- Emnebeskrivelse
- Emnekode01HH00B EIHODAF-24
- StudieprogramDemens og alderspsykiatri
- Studiepoeng8
- StudiestedBjørkelangen, Rud
- StudienivåFagskole nivå 5.1
- EmneansvarligFredrik Hæren
Fordypningsoppgaven er obligatorisk og gjennomføres i gruppe eller individuelt. Tema for fordypningsarbeidet skal være praksisrettet og konkret. Fordypningsoppgaven skal være knyttet til ett eller flere emner.Tema for fordypningsarbeidet skal vise etisk refleksjon, faglig forståelse, bruk av relevant teori og erfaringer fra praksis
Innen fastsatt tidspunkt må studenten ha levert forslag til fremdriftsplan med foreløpig problemstilling, litteratur og evt. metodevalg. Dette godkjennes av veileder innen 14 dager. Besvarelsen innleveres til fastsatt tid i 4.semester. Erfaringer fra praksisperioden knyttes til fordypningsoppgaven.
Skolen tilbyr studenten(e) to veiledningstimer på fordypningsoppgaven, uavhengig om det er individuell eller gruppeinnlevering. I tillegg kommer veiledning i forbindelse med oppstart av fordypningsoppgaven og problemstilling. Ved behov kan studenten be om ytterligere veiledning etter avtale med faglærer. Studenten har et selvstendig ansvar for å avtale veiledning med faglærer. I tillegg kan det arrangeres oppgaveseminarer der studentene presenterer sine foreløpige arbeider for medstudenter og veileder. Hensikten er å gi felles veiledning og respons på foreløpig læringsutbytte, både for de som legger fram og de som er deltakere.
Studentene skal i samråd med læreren konkretisere sin egen læringsutbyttebeskrivelse i henhold til tema for fordypningsoppgaven og den overordnede læringsutbyttebeskrivelsen for emnet.
Studenten kan:
- tilegne seg kunnskaper gjennom fordyping innenfor et valgt tema
- innhente, vurdere og bearbeide teori
Studenten kan:
- systematisere, utvikle og formidle erfarings basert kunnskap
- vurdere og faglig begrunne ulike handlingsalternativer i sin individrettede- og personorienterte omsorg til mennesker med demens og alderspsykiatri
- bidra til at samarbeidet i gruppen legger til rette for at alle kan få utnyttet sin individuelle kompetanse
Studenten kan:
- reflektere og drøfte sammenhengen mellom relevant teori og egen praksis og benytte dette i samarbeid med andre
Arbeidskrav
- Skriftlige fordypningsoppgave. Gjennomføres individuelt eller i gruppe.
- Omfang antall ord ved individuell innlevering er 5000 ord +/- 10%, og ved gruppeinnlevering 7500 +/- 10%
75% oppmøte på fysiske samlinger.
Der studenten overskrider fraværsgrensen på de fysiske samlingene, vil faglærer og utdanningsleder kunne vurdere om studenten ikke skal bestå emnet. Dersom slik vurdering tas, vil heller ikke studenten kunne fullføre utdanningen før emnet er vurdert til bestått.
Fordypningsoppgaven utgjør i hovedsak den skriftlige delen av utdanningens avsluttende eksamen, og skal vurderes i forhold til følgende kriterier:
- Faglig rettet; Oppgaven skal gjenspeile problemområder innen fordypningsområdet. Kompetanse fra studentenes basisfag skal komme til uttrykk.
- Metodisk redegjøringskrav; Det skal gjøres rede for metodevalg og vise evne til å finne fram kildestoff, bruke kilder i behandlingen av eget materiale, og til å vise saklig kildekritikk. Oppgaven må være utført i samsvar med gjeldende etiske retningslinjer. Besvarelsen skal ha en form som samsvarer med skolens/tilbyders retningslinjer for oppgaveskriving.
- Selvstendighet; Besvarelsen skal vise selvstendige vurderinger og at temaet behandles saklig, kritisk og analytisk med drøfting av standpunkter og påstander.
- Oppgavelikhet; Besvarelsen må ikke ha påfallende likhet med andre besvarelser eller annet publisert materiale.
Vurdering
For å kunne fremstille seg til eksamen må studenten ha bestått teorimodulene og praksis/prosjektperioden.
- Det gis en samlet individuell eksamenskarakter gradert fra A-F etter gjennomført muntlig høring hvor den muntlige delen vektlegges. Annensensors vurdering teller mest.
Fordypningsoppgaven med tilhørende muntlig eksamen danner grunnlaget for sluttvurderingen i emnet.