36AL06H Valgfag: Coachende ledelse H
36AL06H Valgfag: Coachende ledelse H
- Studiepoeng5
- EmneansvarligElizabeth Rose Skottheim
- Start2025 Vår
Emne 5 coachende ledelse handler om bruk av ulike positive og løsningsorienterte verktøy for å få et godt og konstruktivt arbeids- og organisasjonsmiljø
Emnet gir innføring i temaene:
Innføring i historien om hva coachende ledelse innbærer
Ulike coaching retninger og utvikling innen coachende ledelse
Tilrettelegging for bruk av coachede ledelse i egen virksomhet
Forståelse for etisk refleksjon og røde flagg knyttet til lederen som coach
Bruk av coachende ledelse over tid for å skape bedre arbeids- og organisasjonskultur
- har kunnskap om hva coaching innebærer
- har kunnskap om to ulike coaching retninger (problem – eller løsningsfokusering)
- har kunnskap om noen utviklingstrekk innen bruk av coaching i ledelse
- har kunnskap om når, hvordan og hvorfor coachende ledelse kan være nyttig å bruke i ledelse av kjøkken- og restaurantdrift
- har forståelse for hvordan coachende ledelse kan bidra til et bedre arbeids- og organisasjonsmiljø
- kan tilrettelegge for og anvende coachende ledelse i i daglig ledelse og utvikling av kjøkken- og restaurantdrift
- kan kartlegge situasjoner og identifisere om coachende lederstil er den mest hensiktsmessige tilnærmingen i kjøkken- og restauranvirksomheter
- kan tilpasse coaching samtalene i henhold til virksomhetens behov
- kan finne informasjon om, holde seg oppdatert i, og videreutvikle egne ferdigheter i coaching knyttet til lederrollen i for kjøkken- og restaurantdrift
- kan anvende coachende ledelse for å arbeids- og organisasjonsmiljø i kjøkken- og restaurantvirksomhetert
- kan anvende kartlegge, tilpasse og anvende ulike verktøy for coachende ledelse i henhold til virksomhetens behov
- har forståelse for etiske prinsipper som danner grunnlaget for bruk av coachende ledelse i kjøkken- og restaurantledelse
- har utviklet etisk refleksjonsevne knyttet til bruk av coachende ledelse i kjøkken- og restaurantledelse
Arbeidskrav | Navn | Kommentar |
---|---|---|
Arbeidskrav 1 | Læringsnotat 1 | |
Arbeidskrav 2 | Læringsnotat 2 | |
Arbeidskrav 3 | Quiz | |
Arbeidskrav 4 | Faglig oppgave |
Evaluering av emnet gjennomføres på fagskolens digitale læringsplattform. Evalueringen er beskrevet i fagskolens kvalitetssystem. Hensikten med evalueringsordningen er å gi studenten, lærerne og fagskolen regelmessig informasjon om undervisningens kvalitet i forhold til studentens faglige og personlige utvikling.