TEKF2005 Praksis
- EmnekodeTEKF2005
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2026 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedLillehammer
- Forkunnskapskrav
Ingen
Studentene får i dette emnet mulighet til å søke praksis hos en bransjeaktør (for eksempel et produksjonsselskap, kringkaster eller teknologibedrift). Praksis er av inntil 8 ukers varighet, og foregår normalt i perioden uke 1 til uke 9.
Studenten har selv ansvar for å skaffe praksisplass, men TV-skolen legger til rette for prosessen gjennom besøk og presentasjon av potensielle praksissteder. Praksisplass skal godkjennes av ansvarlig emneleder. Studenten og praksisstedet skal i samarbeid utvikle en plan for hvilke arbeidsoppgaver studenten skal gjennomføre i perioden. TV-skolen følger opp studenten og arbeidsgiver i praksisperioden.
Etter endt praksis skal studenten levere en skriftlig rapport fra perioden, samt presentere innholdet i denne for resten av klassen.
Læringsutbytte
Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:
Studenten
- kjenner til relevante aktører i norsk TV-bransje
- har oppdatert kunnskap om arbeidsrutiner og organisering hos relevante bransjeaktører
Studenten
- kan utnytte sine kunnskaper til å holde seg oppdatert omkring relevante arbeidsmetoder, teknikk og problemstillinger
- kan innenfor ett eller flere fagfelt gjennomføre arbeidsoppgaver og bidra aktivt i prosjekter, prosesser eller produksjoner i en profesjonell kontekst
Studenten
- kan utvikle egen kompetanse på ett eller flere fagfelt gjennom praktisk arbeid og refleksjon av dette
- kan bidra med faglige vurderinger i praktiske samarbeidsprosesser
Innlevering av arbeidskontrakt med praksissted. Dersom studenten ikke klarer å skaffe praksisopphold hos en relevant bedrift må studenten levere problemstilling til et case-study i henhold til oppgavetekst angitt i emnets arbeidskrav
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Hjemmeeksamen | Bestått - Ikke bestått | Individuell |
|