OLA1055 Praktisk entreprenørskap

    • Studiepoeng
      7,5
    • Undervisningssemestre
      2025 Vår
    • Undervisningsspråk
      Norsk
    • Undervisningssted
      Lillehammer, Rena
    • Forkunnskapskrav

      Ingen

Emnets innhold

Innføring i entreprenørskapsteori

  •  Utvikling av forretningsideer
  • Utvikling av forretningsmodeller
  • Utvikling av produkt/tjeneste
  • Utvikling av forretningsplan
  • Målsettinger
  • Aktiviteter og organisering av team
  • Budsjett og prognoser
  • Presentasjonsteknikk
  • Samarbeid med mentor og veileder

Læringsutbytte

Emnet skal gi kunnskap og ferdigheter innen praktisk bedriftsutvikling og motivasjon for entreprenørskap. Studentene skal få utviklet og testet sine forretningsideer i trygge rammer og få trening i teamarbeid, tverrfaglig samarbeid, nettverksbygging samt praktisk prosjekt- og strategiarbeid. De skal videre få øvelse i skriftlig og muntlig presentasjon. Målet er at flere studenter skal opparbeide kompetanse og motivasjon til å kunne realisere sin egen virksomhet etter endt studie.

Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:

Kunnskap

Studenten

  • har kunnskap om entreprenørskapsteori, idéutvikling, forretningsmodellering, gjennomføring av markedsanalyser og praktisk salg/markedsføring
  • har kjennskap til lover og regler for start, drift og avvikling av et selskap
Ferdigheter

Studenten

  • kan ta i bruk prosessverktøy for idéutvikling, forretningsmodellering, teamutviking og samarbeid
  • kan anvende kunnskap om økonomistyring i praktisk prosjektarbeid
  • kan knytte kunnskap om kreativitet og entreprenørskap opp mot praktisk prosjekt- og strategiarbeid
Generell kompetanse

Studenten

  • har kompetanse og ferdigheter i relasjons- og nettverksbygging og kan reflektere over egen rolle i en gruppeprosess
  • kan planlegge og gjennomføre oppgaver alene og i gruppe
  • kan utveksle synspunkter med andre og presentere ideer i muntlig og skriftlig form
Arbeids- og undervisningsformer
  • Temabaserte samlinger med introduksjoner
  • Selvstendig teamarbeid/-utvikling i bedriften
  • Erfaringsutveksling på tvers av team
  • Introduksjon til og arbeid i nettbaserte verktøy
  • Møter med regionalt næringsliv og virkemiddelapparat
Arbeidskrav
  • Deltakelse i oppstart og idéutviklingsprosess
  • Innlevering av delrapporter underveis
  • Minimum to veiledninger
  • Presentasjon av prosjekt og tilbakemeldinger til medstudenter
Vurdering
  • Mappevurdering i gruppe bestående av forretningsplan, statusrapport og refleksjonsnotat.
  • Muntlig gruppeeksamen. Studentene fremfører en muntlig presentasjon av prosjekt og prosess.

Prestasjonen vurderes samlet etter muntlig eksamen. Det gis en felles karakter for gruppa. Det forutsettes at alle deleksamener er bestått for at emnet skal vurderes til bestått. Ved gruppeeksamen står alle deltakerne i gruppa til ansvar for alt innholdet i prestasjonen.

 

Vurderinger
VurderingsordningKarakterskalaGruppe/individuellVarighetHjelpemidlerAndelKommentar
Mappeeksamen
ECTS - A-F
Gruppe (2 - 6)
  • Alle
Mappevurdering av forretningsplan, statusrapport og refleksjonsnotat.
Muntlig eksamen
ECTS - A-F
Gruppe (2 - 6)
  • Alle
Studentene fremfører en muntlig presentasjon av prosjekt og prosess.
Emnet overlapper med
NavnStudiepoengDatoKommentar
OLA1053 Studentbedrift
7,5
3BED350 Studentbedrift
7,5
Fakultet
Handelshøgskolen i Innlandet - fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap
Institutt
Institutt for organisasjon, ledelse og styring