OLA1010 Innføring i innovasjon og entreprenørskap
- Studiepoeng7,5
- Undervisningssemestre2023 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedLillehammer
- Forkunnskapskrav
Ingen
Innovasjonsevne anses i dag for å være en av de sentrale forutsetningene for konkurranseevne, økonomisk vekst og velferd. Emnet dreier seg om viktige aspekter ved denne samfunnsmessige utfordringen.
Emnet gir en bred innføring i innovasjonsfaget. Det legges vekt på å gi studentene forståelse av begrepet innovasjon og en innføring i fagfeltets utvikling i ulike teoretiske retninger. I tillegg inkluderer emnet kunnskap om den praktiske anvendelsen av innovasjon i ulike samfunnssektorer. Faget fokuserer på innovasjon i organisasjoner, relatert til endrings- og utviklingsprosesser. Prosessen fra idéutvikling og kreativitet til implementering står sentralt. Emnet vektlegger innovasjon som interaksjonsprosess avhengig av interne og eksterne aktører.
Emnet gir i tillegg en innføring i entreprenørskap, entreprenørskapets karakteristiske trekk og hvilke utfordringer og muligheter som møter entreprenøren. Her behandles entreprenøren som starter egen virksomhet, men også nyere forståelser som sosialt entreprenørskap.
Læringsutbytte
Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:
Studenten
- kan bruke sentrale begreper og teorier om innovasjon og entreprenørskap og kan skille mellom begrepene og de teoretiske perspektivene
- forstår innovasjonsprosesser og hvordan ideer kan utvikles i organisasjoner
- forstår entreprenørrollen, deres rolle i samfunnet og prosessen fra idé til etablering
Studenten
- kan analysere relevante faglige og praktiske problemer knyttet til innovasjon og entreprenørskap
Studenten
- kan anvende sine kunnskaper til å identifisere muligheter for innovasjon
Forelesninger, seminarer og workshops der det arbeides med konkrete eksempler.
Normalt gis det 2-3 arbeidskrav. Antall arbeidskrav spesifiseres ved undervisningsstart. Studentene må ha godkjent alle arbeidskravene før de kan gå opp til eksamen.
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Skriftlig eksamen med tilsyn | ECTS - A-F | Individuell | 4 Time(r) |
| 100 |
Navn | Studiepoeng | Dato | Kommentar |
---|---|---|---|
3BED300 Innovasjon og entreprenørskap | 7,5 | ||
OLA1015 Innovasjon og forretningsutvikling | 7,5 | ||
SBED300 Innovasjon og entreprenørskap | 7,5 |