OLA1010 Innføring i innovasjon og entreprenørskap

    • Studiepoeng
      7,5
    • Undervisningssemestre
      2023 Høst
    • Undervisningsspråk
      Norsk
    • Undervisningssted
      Lillehammer
    • Forkunnskapskrav

      Ingen

Emnets innhold

Innovasjonsevne anses i dag for å være en av de sentrale forutsetningene for konkurranseevne, økonomisk vekst og velferd. Emnet dreier seg om viktige aspekter ved denne samfunnsmessige utfordringen.

Emnet gir en bred innføring i innovasjonsfaget. Det legges vekt på å gi studentene forståelse av begrepet innovasjon og en innføring i fagfeltets utvikling i ulike teoretiske retninger. I tillegg inkluderer emnet kunnskap om den praktiske anvendelsen av innovasjon i ulike samfunnssektorer. Faget fokuserer på innovasjon i organisasjoner, relatert til endrings- og utviklingsprosesser. Prosessen fra idéutvikling og kreativitet til implementering står sentralt. Emnet vektlegger innovasjon som interaksjonsprosess avhengig av interne og eksterne aktører.

Emnet gir i tillegg en innføring i entreprenørskap, entreprenørskapets karakteristiske trekk og hvilke utfordringer og muligheter som møter entreprenøren. Her behandles entreprenøren som starter egen virksomhet, men også nyere forståelser som sosialt entreprenørskap.

Læringsutbytte

Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:

Kunnskap

Studenten

  • kan bruke sentrale begreper og teorier om innovasjon og entreprenørskap og kan skille mellom begrepene og de teoretiske perspektivene
  • forstår innovasjonsprosesser og hvordan ideer kan utvikles i organisasjoner
  • forstår entreprenørrollen, deres rolle i samfunnet og prosessen fra idé til etablering
Ferdigheter

Studenten

  • kan analysere relevante faglige og praktiske problemer knyttet til innovasjon og entreprenørskap
Generell kompetanse

Studenten

  • kan anvende sine kunnskaper til å identifisere muligheter for innovasjon
Arbeids- og undervisningsformer

Forelesninger, seminarer og workshops der det arbeides med konkrete eksempler.

Arbeidskrav

Normalt gis det 2-3 arbeidskrav. Antall arbeidskrav spesifiseres ved undervisningsstart. Studentene må ha godkjent alle arbeidskravene før de kan gå opp til eksamen.

Vurdering

Skriftlig skoleeksamen, 4 timer.

Vurderinger
VurderingsordningKarakterskalaGruppe/individuellVarighetHjelpemidlerAndelKommentar
Skriftlig eksamen med tilsyn
ECTS - A-F
Individuell
4 Time(r)
  • Ingen hjelpemidler
100
Emnet overlapper med
NavnStudiepoengDatoKommentar
3BED300 Innovasjon og entreprenørskap
7,5
OLA1015 Innovasjon og forretningsutvikling
7,5
SBED300 Innovasjon og entreprenørskap
7,5
Fakultet
Handelshøgskolen i Innlandet - fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap
Institutt
Institutt for organisasjon, ledelse og styring