LAN2305 Landbruksbasert studentbedrift
- EmnekodeLAN2305
- Studiepoeng7,5
- Undervisningssemestre2025 Vår, 2025 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedBlæstad
- Forkunnskapskrav
6JB201 Landbruksøkonomi og grønt entreprenørskap
- Innføring i innovasjon - kreativitet og kreative prosesser
- Å utvikle en forretningsidé relatert til egen studentbedrift.
- Utarbeide og videreutvikle en forretningsmodell for studentbedrift basert på verktøyet Business Model Canvas, samt forretningsplan ihht mal fra Innovasjon Norge
- Etablering og registrering i Brønnøysund-registrene
- Gjennomføring, drift og avvikling av studentbedrift
- Praktisk arbeid med entreprenørskap, innovasjon, nyskaping, bærekraft og verdiskaping, inklusive for eksempel prototyping eller markedstesting
- Praktisk arbeid med budsjettering og regnskapsføring i egen bedrift
Læringsutbytte
Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:
Studenten
- har kunnskap om entreprenørskap innen eget fagområde, med fokus på økonomi, markedsføring, salg og entreprenørielle holdninger/ferdigheter
- har kunnskap om innovasjon - med fokus på kreativitet og kreative prosesser, samt utvikling av forretningside
- kan planlegge, gjennomføre og legge ned egen studentbedrift
Studenten
- bidra til nytenking, innovasjon og entreprenørskap gjennom deltakelse i utvikling, kvalitetssikring og realisering av nye produkter/tjenester innen eget fagområde (landbruk- og gårdsbaserte næringer, landbruksteknikk)
- sette disse i et bærekraftmessig og etisk perspektiv
- utarbeide forretningsmodell og forretningsplan - inkludert marked, økonomi/regnskap, salg/markedsføring
- lage markedsføringsstrategi- og materiell knyttet til egen studentbedrift
Studenten
- skal bidra til nytenking, innovasjon og entreprenørskap. Dette vil skje gjennom deltakelse i utvikling, kvalitetssikring og realisering av nye produkter/tjenester innen eget fagområde
- får innsikt i etiske, miljømessige, helsemessige, samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser av produkt og tjenester de har utvikla innen eget fagområde
- vil kunne kommunisere og samarbeide i grupper med andre studenter, og ta ansvar for utvikling av egen prosjektidé
- vil gjennom faglige nettverk dele erfaringer med andre studenter, og bidra til tverrfaglig fornying og utvikling av fagfeltet
- Studentene arbeider selvstendig med å utvikle studentbedriften, men under veiledning av en mentor fra arbeids- og næringsliv.
- For å kunne starte og drive studentbedrift er det et krav om at det må være minimum to, og maksimalt seks studenter pr. studentbedrift
- Gjennomføring vil foregå i samarbeid med Ungt Entreprenørskap (UE)
- Det skal føres en logg med en beskrivelse av utførte oppgaver og erfaringer
- Registrering, drift og avvikling av studentbedrift
- Deltakelse på kick-off, idé-lab og fylkesmesterskap for studentbedrifter
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Hjemmeeksamen | Bestått - Ikke bestått | Gruppe |
Skriftlig rapport (gruppeinnlevering) ihht. mal til refleksjonsnotat vurderes til bestått/ ikke bestått.
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet