LAN2305 Landbruksbasert studentbedrift

    • Studiepoeng
      7,5
    • Undervisningssemestre
      2024 Høst, 2025 Vår
    • Undervisningsspråk
      Norsk
    • Undervisningssted
      Blæstad
    • Forkunnskapskrav

      6JB201 Landbruksøkonomi og grønt entreprenørskap

Emnets innhold
  • Innføring i innovasjon - kreativitet og kreative prosesser
  • Å utvikle en forretningsidé relatert til egen studentbedrift.
  • Utarbeide og videreutvikle en forretningsmodell for studentbedrift basert på verktøyet Business Model Canvas, samt forretningsplan ihht mal fra Innovasjon Norge
  • Etablering og registrering i Brønnøysund-registrene
  • Gjennomføring, drift og avvikling av studentbedrift
  • Praktisk arbeid med entreprenørskap, innovasjon, nyskaping, bærekraft og verdiskaping, inklusive for eksempel prototyping eller markedstesting
  • Praktisk arbeid med budsjettering og regnskapsføring i egen bedrift

Læringsutbytte

Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:

Kunnskap

Studenten

  • har kunnskap om entreprenørskap innen eget fagområde, med fokus på økonomi, markedsføring, salg og entreprenørielle holdninger/ferdigheter
  • har kunnskap om innovasjon - med fokus på kreativitet og kreative prosesser, samt utvikling av forretningside
  • kan planlegge, gjennomføre og legge ned egen studentbedrift
Ferdigheter

Studenten

  • bidra til nytenking, innovasjon og entreprenørskap gjennom deltakelse i utvikling, kvalitetssikring og realisering av nye produkter/tjenester innen eget fagområde (landbruk- og gårdsbaserte næringer, landbruksteknikk)
  • sette disse i et bærekraftmessig og etisk perspektiv
  • utarbeide forretningsmodell og forretningsplan - inkludert marked, økonomi/regnskap, salg/markedsføring
  • lage markedsføringsstrategi- og materiell knyttet til egen studentbedrift
Generell kompetanse

Studenten

  • skal bidra til nytenking, innovasjon og entreprenørskap. Dette vil skje gjennom deltakelse i utvikling, kvalitetssikring og realisering av nye produkter/tjenester innen eget fagområde
  • får innsikt i etiske, miljømessige, helsemessige, samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser av produkt og tjenester de har utvikla innen eget fagområde
  • vil kunne kommunisere og samarbeide i grupper med andre studenter, og ta ansvar for utvikling av egen prosjektidé
  • vil gjennom faglige nettverk dele erfaringer med andre studenter, og bidra til tverrfaglig fornying og utvikling av fagfeltet
Arbeids- og undervisningsformer
  • Studentene arbeider selvstendig med å utvikle studentbedriften, men under veiledning av en mentor fra arbeids- og næringsliv.
  • For å kunne starte og drive studentbedrift er det et krav om at det må være minimum to, og maksimalt seks studenter pr. studentbedrift
  • Gjennomføring vil foregå i samarbeid med Ungt Entreprenørskap (UE)
Arbeidskrav
  • Det skal føres en logg med en beskrivelse av utførte oppgaver og erfaringer
  • Registrering, drift og avvikling av studentbedrift
  • Deltakelse på kick-off, idé-lab og fylkesmesterskap for studentbedrifter
Vurdering

Skriftlig rapport (gruppeinnlevering) ihht. mal til refleksjonsnotat vurderes til bestått/ ikke bestått.

Vurderinger
VurderingsordningKarakterskalaGruppe/individuellVarighetHjelpemidlerAndelKommentar
Hjemmeeksamen
Bestått - Ikke bestått
Gruppe
Fakultet
Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi
Institutt
Institutt for jordbruksfag