IDT1101 Idrett og samfunn
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2024 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Ingen spesielle krav.
- Framveksten- og moderniseringen av norsk idrett
- Idrettsdemokratiet
- Idrettens sosiale og kulturelle reproduksjon
- Fair play, juks, doping, vold og korrupsjon
- Idrett og kommersialisering
- Maktforholdet mellom idretten, media og markedet
- Idretten som sosial arena
- Egenorganisert idrett og subkulturer
- Kontekstforståelse i kvalitative studier
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal studenten ha tilegnet seg følgende læringsutbytte:
Studenten
- har kunnskap om dagens organisering av norsk idrett, sett i lys av den historiske utviklingen
- har kunnskap om forholdet mellom idrett og media
- har kunnskap om hvordan sosial ulikhet påvirker norsk idrett
- har kunnskap om ulike former for trakassering i idretten
- har kunnskap om idrettsetikk og NIF’s retningslinjer for treneradferd
Studenten
- kan anvende sosiologisk teori for å belyse sentrale utfordringer i idretten
- kan reflektere omkring idrett som ungdomskultur
- kan reflektere kritisk omkring forholdet mellom topp og bredde
- kan målbære gode holdninger i idretten
- kan lese, forstå og diskutere idrettssosiologisk forskning
Studenten
- kan reflektere kritisk omkring moralske og etiske problemstillinger i idretten
- kan reflektere kritisk omkring hvordan sosiale faktorer påvirker barn- og ungdoms erfaringer med idrett
- Podcast
- Forelesninger
- Problembasert læring
- Gruppearbeid
- Individuelt arbeid
- Seminarer
- En gruppeoppgave som skal presenteres i plenum.
- 5-8 individuelle resymé av utvalgt vitenskapelig litteratur (artikkel, bokkapittel etc.)
4 timer individuell skriftlig skoleeksamen som vurderes med gradert bokstavkarakter A-F der E er laveste ståkarakter..
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Skriftlig eksamen med tilsyn | ECTS - A-F | Individuell | 4 Time(r) |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet