AUD3004 Masteroppgave
- EmnekodeAUD3004
- Studiepoeng60
- Undervisningssemestre2025 Høst, 2026 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedOslo
- Forkunnskapskrav
Anbefalt: Gjennomført og bestått AUD 3001 Fellesfaglig kunstnerisk fordypning og AUD 3003 Faglig fordypning.
Oppgaven er av skapende karakter. Det skal leveres et kunstnerisk arbeid sammen med en refleksjon over arbeidet. Det kunstneriske arbeidet innebærer utviklingen av et større helhetlig prosjekt/konsept som kan realiseres etter studiet, og det skal presenteres som en prosjekt- eller konseptbeskrivelse av helheten samt et kunstnerisk produkt som viser deler av det større prosjektet, så som en filmskisse, pilot, et manus eller liknende.
Det stilles krav til at studenten presenterer et prosjekt med godt kunstnerisk og profesjonelt nivå der man kan finne et særegent uttrykk, en kunstnerisk signatur, eller/og at prosjektet er nyskapende.
Masteroppgaven kan løses individuelt eller som et samarbeid mellom to eller flere studenter. Alle studenter vil i tillegg til å gjennomføre eget masterprosjekt medvirke på minst ett annet prosjekt. I tilfeller hvor det kunstneriske verket har behov for kreativ eller strategisk bistand fra andre fagområder eller kapasitet som ikke dekkes av masterstudiet - til for eksempel innspilling og postproduksjon av en pilot eller av en annen produksjonsform, kan eksterne medarbeidere benyttes. Studiet er basert på tett relasjon til bransjen og at det er ønskelig at et masterprosjekt kan utvikles i samspill med eksterne aktører (TV-stasjoner, strømmetjenester og produksjonsselskap).
Alle eksterne medarbeidere skal avtalefestes mht. rettighetsproblemer.
Det vil også være fellesundervisning som utvider forståelsen av kunstnerisk utviklingsarbeid.
Studentene deltar også i andre studenters prosjekter (se Arbeids- og undervisningsformer).
Læringsutbytte
- har avansert kunnskap om kunstnerisk praksis metoder og diskusjoner innenfor fagområdet
- har spesialisert innsikt i et avgrenset område innen eget fagfelt
- kan anvende kunnskap på nye områder innfor fagområdet
- kan analysere og forholde seg kritisk til ulike kilder og anvende disse i kunstnerisk praksis, og i kunstnerisk utviklingsarbeid
- kan analysere eksisterende kunstnerisk praksis og metode innenfor fagområdet og arbeide selvstendig i egen praksis
- kan bruke relevante metoder for kunstnerisk utviklingsarbeid på en selvstendig og reflektert måte
- kan gjennomføre et selvstendig, avgrenset kunstnerisk utviklingsarbeid under veiledning og i tråd med etiske normer
- kan analysere sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder for å gjennomføre komplekse tverrfaglige og varierte prosjekter
- kan presentere kunstnerisk utviklingsarbeid og behersker fagområdets uttrykksformer
- kan formidle refleksjon rundt faglige problemstillinger, knyttet til egen verk og egen praksis, med fagfeller og offentligheten
Arbeidet i emnet vil bestå av selvstendig arbeid, research og veiledning i eget kunstnerisk prosjekt. Studentene skal i tillegg arbeide minst tre uker (femten arbeidsdager) som medvirkende (samarbeidspartner) på prosjektet til en eller to medstudenter. Skolen oppfordrer også til større samarbeid i gjennomføringen av masteroppgavene.
Studentenes prosjekter gjennomgår en godkjenningsprosess hvor blant annet prosjektets økonomiske, tidsmessige og sikkerhetsmessige rammer avstemmes mot det faglige og kunstneriske ambisjonsnivået.
Økonomi
Alle studenter mottar prosjektmidler til masteroppgaven. Fordeling og størrelse besluttes fra år til år. Det skal leveres budsjett og framdriftsplan m.m. for at prosjektet kan bli godkjent Det er tillatt å tilleggsfinansiere eksternt, for eksempel ved salg av opphavs-/visningsrett. eller sponsorering. Skolen har ingen begrensning med hensyn til distribusjon og visning av produksjonene, da alle opphavsrettighetene til verket tilhører den enkelte student.
Studenten skal senest tre uker før innleveringsfrist for eksamensbesvarelsen levere og få godkjent
- Regnskap for tildelte prosjektmidler
- Dokumentasjon for medvirkning i andre studenters prosjekter (til sammen femten arbeidsdager)
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Mappeeksamen | Bestått - Ikke bestått |
|
Sammensatt eksamen i tre deler: Kunstnerisk arbeid, refleksjonsarbeid og muntlig eksamen. Refleksjonsarbeidet kan utføres som skriftlig refleksjonsnotat, essay, audiovisuell dokumentasjon eller liknende. Eksamen kan leveres individuelt eller i samarbeid. Utleveres ved emnestart. Bestått/Ikke bestått. Sensureres av faglærer og én ekstern sensor.
Studenter ved Norges musikkhøgskole (NMH) gjennomfører eksamen ved NMH.