2ØLA103N Økologisk plantekultur
- Studiepoeng15
- Undervisningssemestre2025 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedNett/digitalt
- Forkunnskapskrav
Anbefalte forkunnskaper: 2ØLA111N Innføring i økologisk landbruk og 2ØLA102N Jordøkologi
- Plantekunnskap og økologisk dyrkingsteknikk for landbrukets viktigste mat- og fôrvekster
- Skadedyr og sykdommer på mat- og fôrvekster og tiltak mot disse
- Regulering av ugras
- Produksjon av såfrø og settemateriale
- Lagring og konservering
- Økonomi og omleggingsplanlegging
Læringsutbytte
Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:
Studenten
- har kunnskap om de viktigste mat- og fôrvekstene i Norge, og hvordan disse dyrkes økologisk i Norge
- har kunnskap om skadedyr, sykdommer og ugras og hvordan disse kan reguleres i økologisk plantedyrking
- har god kunnskap om produksjon av såfrø og settemateriale
- har kunnskap om lagring av matvekster og konservering av grovfôr
- har kunnskap om økonomi og omleggingsplanlegging for økologisk landbruk
Studenten
- kan bidra i veiledning for økologisk planteproduksjon
- kan anvende faglig kunnskap på praktiske og teoretiske problemstillinger innen økologisk planteproduksjon og gjøre rede for sine valg
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og knytte dette til faglig agronomiske utfordringer innen økologisk landbruk
Studenten
- kan utveksle synspunkter med andre med bakgrunn innenfor økologisk planteproduksjon og delta i diskusjoner om utvikling av god praksis
- kan planlegge og gjennomføre arbeidsoppgaver innen økologisk plantedyrking samt presentere disse skriftlig i tråd med etiske krav og retningslinjer
- Nettforelesninger
- Undervisningsfilmer
- Selvstudium
- Fagdiskusjoner via nettet
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Muntlig eksamen | ECTS - A-F | Individuell |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet