1MH101-1 Matvarekunnskap og matteknologi
- Studiepoeng15
- Undervisningssemestre2023 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Matvarekunnskap og utvikling av matvareforbruk i Norge
- Matlagingsteknikker og produksjonsprosesser - eksempler
- Tilsetningsstoffer, fremmede stoffer og toksiner
- Bærekraftig mat
- Matens verdikjede
- Matmerking
- Matvareemballasje
- Mikrobiologi
- Mat- og kjøkkenhygiene
- Næringsmiddelborne sykdommer
- Trygg mat
- Matlovgivning
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal kandidaten ha tilegnet seg følgende læringsutbytte:
Kandidaten
- Kan gjøre rede for råvarers egenskaper og matteknologi som begrep
- Har kjennskap til metoder for bearbeiding, tilberedning, framstilling og oppbevaring av mat
- Har kunnskaper i mikrobiologi
- Har kjennskap til bioteknologi
- Kjenner til norsk matlovgiving
- Kjenner til forekomst og betydning av næringsmiddelborne sykdommer
- Kan gjøre rede for matens verdikjede
Kandidaten
- Kan ta vare på råvarer og matprodukter, tilberede og servere trygg mat
- Kan bruke matmerking for å hente informasjon om matvarer
- Kan praktisere god matvare- og kjøkkenhygiene
Kandidaten
- Kan vurdere faktorer som påvirker matens kvalitet
- Kan knytte sin kunnskap om matvarer og matteknologi til helse og miljø
- Praktisk matlaging
- Dialogbasert forelesning
- Gruppearbeid
- Utstilling
- Ekskursjoner
- Seminar
- Selvstudium
- Bruk av læringsplattform
- Minimum 80 % deltakelse på praktisk undervisning
- Praktisk gruppeoppgave med utstilling
- Gruppeoppgave med muntlig presentasjon
- Hygienetest
- Soppsertifikat
- Demonstrering av praktisk ferdighet i gruppe
Praktisk-muntlig gruppeeksamen som vurderes med graderte bokstavkarakter fra A-F, der E er laveste ståkarakter
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Praktisk eksamen | ECTS - A-F | Gruppe |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet