MER1004 Matkultur
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2025 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Ingen spesielle krav.
- Matkultur og matsosiologi – historisk utvikling
- Utvikling av matkultur - eksempler fra ulike tidsepoker
- Mat og identitet
- Måltidet, arena for sosialisering og dannelse
- Mat, livssyn og religion
- Mat og kjønn
- Mat og estetikk
- Grunnleggende prinsipper for menyplanlegging
- Matvare- og produktkunnskap, matlagingsteknikker og serveringsmåter
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:
Kandidaten
- kan beskrive mat i et kulturperspektiv
- har kunnskap om sentrale teorier og begreper innen matkultur og matsosiologi
- kan forklare hvordan mat og matvaner avspeiler identitet, kulturell tilhørighet og etnisitet
- kan diskutere mat og måltidets estetiske kvalitet
- Kan beskrive matens symbolfunksjon i ulike sammenhenger
Kandidaten
- kan diskutere, planlegge, tilberede, anrette og servere måltider som illustrerer matens kulturelle dimensjoner
- Praktisk matlaging med presentasjoner
- Forelesning
- Individuelt arbeid med veiledning
- Gjennomføring og dokumentasjon av minst 80% av praktiske oppgaver
- Individuell skriftlig oppgave
- Praktiske oppgaver
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Muntlig eksamen | Bestått - Ikke bestått | Individuell |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet