1MH201-1 Samfunnsernæring
- Emnekode1MH201-1
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2024 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Det anbefales godkjent karakter i emnet 1MH102
- Kostholdsrelaterte livsstilssykdommer og forebygging av disse
- Matoverfølsomhet
- Mat og psykisk helse
- Ulike syn på helsefremmende kosthold
- Kosthold ved migrasjon
- Beriking av matvarer
- Mattrender og motedietter
- Kosttilskudd
- Ernæringspolitikk
- Ernæringsepidemiologi
- Kosthold og fysisk aktivitet
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:
Kandidaten
- Har kjennskap til mat- og ernæringssikkerhet
- Kan beskrive de viktigste ernæringsutfordringene i Norge og globalt
- Kan gjøre rede for kostens betydning for utvikling av livsstilssykdommer
- Har kjennskap til utvikling av ernæringspolitikk i Norge og i Norden
- Har kjennskap til ernæringsepidemiologi
- Har kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og fysisk aktivitet
Kandidaten
- kan beregne innhold av energi og næringsstoffer i retter og menyer
- kan forstå og diskutere kostrelaterte helseutfordringer
- Dialogbasert forelesning
- Gruppearbeid
- Seminar
- Praktisk arbeid på kjøkken
- Individuelt arbeid
- Bruk av læringsplattform
- Minimum 80 % deltakelse på praktisk undervisning
- Gruppeoppgave med muntlig presentasjon
- Individuell skriftlig oppgave
- Gruppeoppgave om kostplanlegging
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Hjemmeeksamen | ECTS - A-F | Individuell | 3 Dag(er) |
Individuell hjemmeeksamen over 3 dager som vurderes med gradert bokstavkarakter fra A-F, der E er laveste ståkarakter.
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet