64PS15E Hovudprosjekt Handverksysting

  • Emnefakta

    • Fagområde
      Grøne og gastronomiske utdanningar
    • Studiepoeng
      10
    • Studienivå
      Høgare yrkesfagleg utdanning, nivå 5.1
    • Studiestad
      Førde
    • Studieprogram
      Handverksysting
    • Startsemester
      2026 Haust

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten:

  • kan, med basis i studiumet, planlegge, gjennomføre og dokumentere eit fagrelatert prosjekt etter eige ønske eller i samarbeid med ein oppdragsgivar
  • kjenner til utfordringar ved styring og leiing av ein prosjektprosess

Ferdigheter

Studenten:

  •  kan delta i prosjektarbeid, ta ansvar for eiga læring, kommunisere og presentere prosjektarbeid
  • kan bruke prosjektarbeid som metode, dvs. å planlegge, styre/leie, kommunisere og presentere resultatet
  • kan fordjupe seg i dei aktuelle emna som er nødvendig for å løyse prosjektoppgåva

Generell kompetanse

Studenten:

  •  kan bruke erfaringar, kunnskapar, ferdigheiter og haldningar i praktisk prosjektarbeid
  • kan, gjennom kreativitet og nytenking, fordjupe seg i dei aktuelle tema som dannar grunnlag for prosjektoppgåva og løyse denne på ein måte som reflekterer kunnskap om teknologi og fagleg leiing

Undervisningsformer og aktivitet

1

Prosjektbeskriving

Skriv korleis gruppa er sett saman og kva prosjektgruppa kan tenke seg som tema.

Arbeidskrav:

Må vere godkjent av prosjekt-

ansvarleg før stundenten kan ta til på forprosjektrapport

2

Forprosjektrapport

Kriterium for evaluering:

  • Realistisk avgrensing av arbeidsmengda i prosjektet
  • Eintydig problemstilling

Arbeidskrav:

Må vere godkjent av prosjekt- ansvarleg før studenten kan ta til på hovudprosjektrapport

3

Hovudprosjektrapport

Kriterium for evaluering:

  • Rapport

·         Rapportdisposisjon og -struktur

·         Bruk av referansar

·         Språk

  • Svarer på problemstillinga, evt. dokumenterer avvik
  • Fagleg nivå
  • Vurdering av produkt/resultat
  • Dokumenterer gjennomføring

 

4

Presentasjon

Kriterium for evaluering:

  • Avgrensing av tid og innhald
  • Har god fordeling og flyt
  • Får med det vesentlege frå rapporten
  • Disponerer påstandar, argument og døme i ei logisk rekkefølge
  • Bruk av verkemiddel som t.d. Power Point, foto og video
  • Engasjement, stemmebruk, kroppsspråk og personleg framtoning

 

 

 

5

Individuell munnleg eksamen med oppsummeringsnotat

Munnleg utspørjing med bakgrunn i hovudrapport og individuelt oppsummeringsnotat.

Hovudprosjektet skal gjennomførast i grupper.

Klassen kjem med forslag til gruppeinndeling. Skulen vil foreta gruppeinndelinga dersom studentane ikkje vert samde. I særlege tilfelle kan fagskulen, etter søknad, gi dispensasjon til å gjennomføre hovudprosjektet åleine.

Vurdering

Prosjektrapport med justerande munnleg eksamen, jf. «Forskrift om studium ved Fagskulen Vestland» og «Retningslinjer for hovedprosjekt Fagskulen Vestland».

Arbeidsmengde

AktivitetVarighetStudieform
Undervisning
30 Time(r)
Sjølvstudium
170 Time(r)

Arbeidskrav

Innleveringar:

  • Prosjektskildring / søknad om hovudprosjekt
  • Forprosjektrapport
  • Samarbeidsavtalar
  • Tekst til vitnemål

Fagressursar

 Dalland, Olav (2017), Metode og oppgaveskriving. Gyldendal Akademisk. ISBN: 9788205500709

 

Alle studieprogram som bruker dette emnet

  • Handverksysting

Emneansvarlig

Andrid Solaas