64PS15E Hovudprosjekt Handverksysting

  • Emnefakta

    • Fagområde
      Grøne og gastronomiske utdanningar
    • Studiepoeng
      10
    • Studienivå
      Høgare yrkesfagleg utdanning, nivå 5.1
    • Studiestad
      Førde
    • Studieprogram
      Handverksysting
    • Startsemester
      2024 Haust

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten:

  •          kan, med basis i studiumet, planlegge, gjennomføre og dokumentere eit fagrelatert prosjekt etter eige ønske eller i samarbeid med ein oppdragsgivar
  •         kjenner til utfordringar ved styring og leiing av ein prosjektprosess

Ferdigheter

Studenten:

  •          kan delta i prosjektarbeid, ta ansvar for eiga læring, kommunisere og presentere prosjektarbeid
  •          kan bruke prosjektarbeid som metode, dvs. å planlegge, styre/leie, kommunisere og presentere resultatet
  •          kan fordjupe seg i dei aktuelle emna som er nødvendig for å løyse prosjektoppgåva

Generell kompetanse

Studenten:

  •         kan bruke erfaringar, kunnskapar, ferdigheiter og haldningar i praktisk prosjektarbeid
  •         kan, gjennom kreativitet og nytenking, fordjupe seg i dei aktuelle tema som dannar grunnlag for prosjektoppgåva og løyse denne på ein måte som reflekterer                      kunnskap om teknologi og fagleg leiing

Undervisningsformer og aktivitet

1

Prosjektbeskriving

Skriv korleis gruppa er sett saman og kva prosjektgruppa kan tenke seg som tema.

Arbeidskrav:

Må vere godkjent av prosjekt-

ansvarleg før stundenten kan ta til på forprosjektrapport

2

Forprosjektrapport

Kriterium for evaluering:

  • Realistisk avgrensing av arbeidsmengda i prosjektet
  • Eintydig problemstilling

Arbeidskrav:

Må vere godkjent av prosjekt- ansvarleg før studenten kan ta til på hovudprosjektrapport

3

Hovudprosjektrapport

Kriterium for evaluering:

  • Rapport

·         Rapportdisposisjon og -struktur

·         Bruk av referansar

·         Språk

  • Svarer på problemstillinga, evt. dokumenterer avvik
  • Fagleg nivå
  • Vurdering av produkt/resultat
  • Dokumenterer gjennomføring

 

4

Presentasjon

Kriterium for evaluering:

  • Avgrensing av tid og innhald
  • Har god fordeling og flyt
  • Får med det vesentlege frå rapporten
  • Disponerer påstandar, argument og døme i ei logisk rekkefølge
  • Bruk av verkemiddel som t.d. Power Point, foto og video
  • Engasjement, stemmebruk, kroppsspråk og personleg framtoning

 

 

 

5

Individuell munnleg eksamen med oppsummeringsnotat

Munnleg utspørjing med bakgrunn i hovudrapport og individuelt oppsummeringsnotat.

Hovudprosjektet skal gjennomførast i grupper.

Klassen kjem med forslag til gruppeinndeling. Skulen vil foreta gruppeinndelinga dersom studentane ikkje vert samde. I særlege tilfelle kan rektor, etter søknad, gi dispensasjon til å gjennomføre hovudprosjektet åleine.

Vurdering

Prosjektgruppa får ei samla sluttvurdering (gruppekarakter) som vert sett på bakgrunn av ei heilskapsvurdering av punkt 3 og 4 under gjennomføring. Det vil deretter bli gjennomført ei munnleg utspørjing med bakgrunn i hovudrapport og individuelt oppsummeringsnotat. Denne munnlege utspørjinga kan vere med og påverke den endelege individuelle karakteren i emnet. Sluttvurderinga vert ført som emnekarakter på vitnemålet.

Arbeidsmengde

AktivitetVarighetStudieform
Undervisning
28 Time(r)
Sjølvstudium
95 Time(r)

Arbeidskrav

Prosjektskildring og forprosjektrapport skal vere levert og godkjent innan fastsett frist.

Avtalar i prosjektgruppa skal overhaldast.

Fagressursar

 

Litteraturliste Hovudprosjekt Handverksysting

Forfattar og årstal

Tittel

Forlag

ISBN

Dalland, Olav (2017)

Metode og oppgaveskriving

Gyldendal Akademisk

9788205500709

Alle studieprogram som bruker dette emnet

  • Handverksysting

Emneansvarlig

Andrid Solaas