64PS15D Bedriftsøkonomi - Økonomistyring
Emnefakta
- FagområdeGrøne og gastronomiske utdanningar
- Studiepoeng7
- StudienivåHøgare yrkesfagleg utdanning, nivå 5.1
- StudiestadFørde
- StudieprogramHandverksysting
- Startsemester2024 Haust
Om emnet
Økonomistyring
- Økonomistyring og sentrale begreper
- Grunnleggende regnskap
- Priskalkyler og driftsregnskap
- Budsjettering
- Dekningspunkt- og investeringsanalyser
Læringsutbytte
Kunnskap
Studenten:
- har kunnskap om økonomistyring, grunnleggende regnskap og innsikt i sentrale begreper innen bedriftsøkonomi
- har kunnskap om priskalkyler, driftsregnskap og budsjettering og hvordan dette kan anvendes av lokalmatprodusenter
- har innsikt i lønnsomhetsanalyser og hvordan relevante verktøy kan brukes i dekningspunkt- og investeringsanalyser
Ferdigheter
Studenten:
- kan gjennomføre en enkel regnskapsanalyse, kartlegge bedriftens økonomiske situasjon og vurdere behov for iverksetting av tiltak
- kan sette opp priskalkyler og enkle driftsregnskap, gjennomføre avviksanalyse og iverksette relevante tiltak
- kan sette opp relevante hovedbudsjetter og gjennomføre enkle dekningspunkt-og investeringsanalyser
Generell kompetanse
Studenten:
- har forståelse for lokalmatprodusenters verdiskaping og prinsipper innen økonomistyring.
- har utviklet en etisk grunnholdning til økonomistyring
Vurdering
Mappevurdering.
Arbeidsmengde
Aktivitet | Varighet | Studieform |
---|---|---|
Undervisning | 54 Time(r) | |
Sjølvstudium | 183 Time(r) |
Arbeidskrav
Fem innleveringar.
Fagressursar
Litteraturliste Bedriftsøkonomi - Økonomistyring
Forfattar og årstal | Tittel | Forlag | ISBN |
Holan Mette & Høiseth Per (2019) | Økonomistyring | Fagbokforlaget | 9788245032093 |
Berg Terje & Sending Aage (2019) | Grunnleggende bokføring og regnskapsforståelse | Fagbokforlaget | 9788245033038 |
Ekstra litteratur | |||
MENON-PUBLIKASJON NR. 40/2013 | Lokalmatens betydning for distrikts-Norge | https://www.menon.no/wp- content/uploads/05lokalmatens-betydning-for- distrikts-norge.pdf |
Alle studieprogram som bruker dette emnet
- Handverksysting
Emneansvarlig
Andrid Solaas