58TE03M - Lokal mat. Hovudprosjekt
Emnefakta
- FagområdeGrøne og gastronomiske utdanningar
- Studiepoeng10
- StudienivåHøgare yrkesfagleg utdanning, nivå 5.2
- StudiestadHjeltnes
- StudieprogramLokal matkultur
- Startsemester2026 Vår
Om emnet
- Planlegging, prosjektarbeid
- Fagspesifikk fordjuping
- Kommunikasjon og presentasjon
Læringsutbytte
Kunnskap
Studenten:
- kan med basis i studiet, planlegge, gjennomføre og dokumentera eit problemorientert prosjekt, helst i samarbeid med ein oppdragsgjevar / bedrift
Ferdigheter
Studenten:
- kan samarbeida med andre, ta ansvar for eiga læring, kommunisere og presentere eit prosjektarbeid
- kan gjennomføre eit prosjekt på oppdrag, helst i samarbeid med ei bedrift, for å utvikle og dokumentere produkt, produksjonsprosessar eller tenester innan matbransjen
- kan finna og nytta aktuell informasjon og fagstoff knytt til eige prosjekt
Generell kompetanse
Studenten:
- kan bruke kunnskapar og ferdigheiter frå dei andre emna inn i eit praktisk prosjektarbeid
- kan, gjennom kreativitet og nytenking, fordjupe seg i det aktuelle tema som dannar grunnlag for prosjektoppgåva og løyse denne på ein måte som reflekterer kunnskap om matfaget og fagleg leiing
- kan presentere prosjektet i ei prosjektoppgåve og presentere den munnleg
Undervisningsformer og aktivitet
Studenten skal gjennomføra eit prosjekt sjølvstendig eller i gruppe, gjerne i samarbeid med ei bedrift og under rettleiing frå tildelt emnelærar. Klassekoordinator informerer om hovudprosjektet tidleg i studiet og rutinar for gjennomføring. Klassekoordinator føl opp studenten fram til definert prosjekt og riktig fagleg rettleiar overtek ansvaret for vidare oppfølging. Rettleiing på skule, via nett og it`s learning.
Prosjektarbeid og presentasjon av prosjekt.
Vurdering
Hovudprosjekt vert vurdert på grunnlag av innlevert problemformulering, disposisjon, undervegsvurdering og innlevert prosjektoppgåve, saman med ei munnleg framlegging av gjennomført prosjekt.
Arbeidsmengde
Aktivitet | Varighet | Studieform |
---|---|---|
Undervisning | 165 Time(r) | |
Sjølvstudium | 126 Time(r) |
Arbeidskrav
Innleveringar:
- Problemstilling og arbeidsmål for prosjekt – frist termin 5 nettbasert
- Problemformulering og disposisjon for oppgåva skal leverast innan utgangen av termin 5
- Undervegspresentasjonar av oppgåva (problemformulering og disposisjon) for medstudentar og lærarar
- Hovudprosjektrapport skal leverast i siste termin
- Munnleg framlegging av prosjekt
Alle studieprogram som bruker dette emnet
- Lokal matkultur