58TE03M - Lokal mat. Hovudprosjekt - 2026 Vår

  • Emnefakta

    • Fagområde
      Grøne og gastronomiske utdanningar
    • Studiepoeng
      10
    • Studienivå
      Høgare yrkesfagleg utdanning, nivå 5.2
    • Studiestad
      Hjeltnes
    • Studieprogram
      Lokal matkultur
    • Startsemester
      2026 Vår

Om emnet

  • Planlegging, prosjektarbeid
  • Fagspesifikk fordjuping
  • Kommunikasjon og presentasjon

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten:

  •          kan med basis i studiet, planlegge, gjennomføre og dokumentera eit problemorientert prosjekt, helst i samarbeid med ein oppdragsgjevar / bedrift

Ferdigheiter

Studenten:

  •            kan samarbeida med andre, ta ansvar for eiga læring, kommunisere og presentere eit prosjektarbeid
  •            kan gjennomføre eit prosjekt på oppdrag, helst i samarbeid med ei bedrift, for å utvikle og dokumentere produkt, produksjonsprosessar eller tenester innan matbransjen
  •            kan finna og nytta aktuell informasjon og fagstoff knytt til eige prosjekt

Generell kompetanse

Studenten:

  •            kan bruke kunnskapar og ferdigheiter frå dei andre emna inn i eit praktisk prosjektarbeid
  •            kan, gjennom kreativitet og nytenking, fordjupe seg i det aktuelle tema som dannar grunnlag for prosjektoppgåva og løyse denne på ein måte som reflekterer kunnskap om matfaget og fagleg leiing
  •            kan presentere prosjektet i ei prosjektoppgåve og presentere den munnleg

Undervisningsformar og aktivitetar

Studenten skal gjennomføra eit prosjekt sjølvstendig eller i gruppe, gjerne i samarbeid med ei bedrift og under rettleiing frå tildelt emnelærar. Klassekoordinator informerer om hovudprosjektet tidleg i studiet og rutinar for gjennomføring. Klassekoordinator føl opp studenten fram til definert prosjekt og riktig fagleg rettleiar overtek ansvaret for vidare oppfølging. Rettleiing på skule, via nett og it`s learning.

Prosjektarbeid og presentasjon av prosjekt.

Vurdering

Hovudprosjekt vert vurdert på grunnlag av innlevert problemformulering, disposisjon, undervegsvurdering og innlevert prosjektoppgåve, saman med ei munnleg framlegging av gjennomført prosjekt.

 

Arbeidsmengde

AktivitetAktivitetsdetaljerVarighetStudieformKommentar
Undervisning
165 Tima(r)
Sjølvstudium
126 Tima(r)

Obligatoriske læringsaktivitetar

Innleveringar:

-  Problemstilling og arbeidsmål for prosjekt – frist termin 5 nettbasert

-  Problemformulering og disposisjon for oppgåva skal leverast innan utgangen av termin 5

-  Undervegspresentasjonar av oppgåva (problemformulering og disposisjon) for medstudentar og lærarar

-  Hovudprosjektrapport skal leverast i siste termin

- Munnleg framlegging av prosjekt

Emneansvarleg

Julie Gyllander
Andrid Solaas