00TM06A Maskineri
00TM06A Maskineri
- Emnebeskrivelse
- Emnekode00TM06A
- StudieprogramMaskinoffiser
- StudiestedGrimstad
- Studiepoeng34
- EmneansvarligFredrik Engh
Om emnet
8 sp. Teoretisk kunnskap
10 sp. Oppbygning og virkemåte
5 sp. Klargjøring, start og drift av maskineri (simulator)
4 sp. Operasjon og drift
2 sp. Lense-, bunkers- og ballastoperasjoner
2 sp. Maskinvakt (ERM)
3 sp. Ny teknologi utover STCW
Læringsutbytte
Kunnskap
Kandidaten:
- har kunnskap om omgrep, teorier, modeller, prosesser og verktøy som anvende innenfor drift av marint framdriftsmaskineri og teknisk utstyr, og kan planlegge å tidfeste arbeidsoperasjoner for sikker drift av dette. Det innfatter kunnskap om konstruksjon og driftsforhold for dieselmotoranlegg, gassmotoranlegg, dampkjeleanlegg, dampturbinanlegg og gassturbinanlegg, kjøle og frysemaskineri og kretsprosessen.
- har kunnskap om oppstart, nedstenging, driftsberegninger, overvåking, og opprettholde sikkerhet, i manøver og drift av kontrollsystem i de ovenfor nevnte system.
- har kunnskap om oppbygning og virkemåte for trykkluftanlegg, inertgassystem, anlegg for produksjon av ferskvann, CVOC anlegg, lense system, søppelbehandling og incinerator anlegg og sewage anlegg.
- kan vurdere eige arbeid i forhold til nasjonalt og internasjonalt maritimt regelverk/lovverk, vaktforskrifter, standarder, avtaler og krav.
- kjenner til maritim nærings historie og en maskinists rolle i samfunnet.
- har innsikt i egne muligheter til å utvikle seg som maskinist.
Ferdigheter
Kandidaten:
- kan gjøre rede for sine faglige valg om operasjon og vedlikehold på marint maskineri og teknisk utstyr.
- kan reflektere over egne faglige problemstillinger på marint maskineri og teknisk utstyr og justere seg inn ved hjelp av fagmiljøet/rettledning.
- kan finne informasjon om problemstillinger på marint maskineri litterært eller ved hjelp av fagkretsen og vurdere relevansen.
Generell kompetanse
Kandidaten:
- kan planlegge å gjennomføre prosjekter, operasjon og vedlikehold på marint maskineri og teknisk utstyr alene og i samarbeide med deltakere i grupper og i tråd med etiske krav og retningslinjer.
- kan planlegge og gjennomføre yrkesrettet arbeide i samsvar med maritimt regelverk/lovverk, sikker drift og miljøkrav alene og i samarbeide med deltakere i grupper og i tråd med etiske krav og retningslinjer.
- kan bidra til å bygge relasjoner med fagkollegaer og på tvers av fag, samt utveksle synspunkt med andre innenfor det maritime/tekniske miljøet og delta i diskusjoner om utvikling av god praksis som bidrar til organisasjonsutvikling, spesielt i samarbeid med mannskap på et skip
Arbeidsinnsats
- Emnet har 12 arbeidskrav.
- Det vil bli gjennomført 4 semesterprøver i emnet.
- Alle arbeidskrav skal være bestått og semesterprøvene må minimum ha karakteren E, for at kandidaten skal få gå opp til eksamen.
Vurdering
Forberedelse eksamen:
3 uker fra oppgave utleveres til innlevering av svar Sentralt gitt oppgave utarbeida av nasjonal oppgavenemnd
Eksamen:
Prosjekteksamen to kandidater med refleksjonsnotat, simulatoreksamen og muntlig høring 45 min totalt for kvar eksaminand. Ekstern sensor
Sluttvurdering:
Grunnlaget for avsluttende vurdering i et emne omfatter følgende element:
- Underveis vurderinger av arbeidskrav, uttrykt som en emnekarakter.
- Eksamenskarakter.
Arbeids- og læringsaktiviteter
- Forelesing med arbeidskrav knyttet til stoffet, gruppearbeid og oppgaveløsing.
- Studentene arbeider selvstendig eller i grupper med oppgavene, der lærer er tilgjengelig for rettledningng ved kontakt.
- Demonstrasjoner og laboratorieøvinger.
Pensumliste