01TK85C EIRLTRK Opplevelsesdesign og formidling
01TK85C EIRLTRK Opplevelsesdesign og formidling
- Emnebeskrivelse
- Emnekode01TK85C EIRLTRK
- StudieprogramNorsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt
- Studiepoeng8
- StudiestedJessheim
- StudienivåFagskole nivå 5.1
- EmneansvarligMette Marthinsen
Historiefortelling
- Formidling
- Historiefortelling i praksis
- Dramaturgikurven
Opplevelsesdesign
- Storytelling
- Opplevelsespyramiden
- Co-creation (samskaping)
Kulinariske opplevelser
- Mat og drikke som kulturuttrykk
- Kulinariske tradisjoner, produkter og råvarer som utgangspunkt for opplevelser
Kandidaten:
- har kunnskap om hvordan historiefortelling kan danne grunnlag for opplevelsesutvikling
- har kunnskap om hvordan kulinariske tradisjoner, produkter og råvarer kan danne grunnlag for opplevelsesutvikling
Kandidaten:
- kan anvende historiefortelling i produksjonen av kulinariske opplevelser
- kan anvende opplevelsesdesign i utviklingen av norsk drikke som reiselivsprodukt
- kan finne relevant informasjon og fagstoff som danner grunnlaget for kulinariske opplevelser og reiselivsprodukter
Kandidaten:
- kan utvikle kulinariske reiselivsprodukter
- kan planlegge og gjennomføre av kulinariske opplevelser, med fokus på drikkevarer
- kan bygge relasjoner og samhandle med leverandører av produkter og råvarer
Det gjennomføres tre obligatoriske arbeidskrav i emnet. Disse vurderes til godkjent/ikke godkjent. Alle arbeidskrav må være vurdert til godkjent for å få sluttvurdering i emnet.
Avsluttende emnevurdering, arbeidskrav og refleksjonsnotat danner grunnlaget for emnekarakteren. Avsluttende emnevurdering vektes med 70% og øvrige arbeidskrav/refleksjonsnotat med 30%. Emnet vurderes med karakter A-F.
Det gjennomføres ikke eksamen i emnet.
Forelesninger, individuelle oppgaver som for eksempel PBL (problembasert læring), gruppearbeid, presentasjoner, refleksjoner og diskusjoner.