36AL06I Prosjekt

36AL06I Prosjekt

    • Studiepoeng
      5
    • Emneansvarlig
      Elizabeth Rose Skottheim, Agnes Brønstad
    • Start
      2025 Vår
Studiested
Horten
Introduksjon

Emne 6 hoveprosjekt handler om at studentene skal fordype seg i en relevant problemstillig i ledelse med en undersøkelsesdel for å vise helhetlig kompetanse innen kjøkken- og restaurantledelse

Kunnskap

Studenten

  • har kunnskap om ledelse, kommunikasjon og dokumentasjon, og utviklingsprosesser i møte med medarbeidere, leverandører, kunder/gjester og samarbeidspartnere knyttet til kjøkken- og restaurantdrift
  • har kunnskap om prosesser knyttet til kreativitet og innovasjon i utvikling av kjøkken- og restaurantdrift
  • har kunnskap om organisasjoner med hensyn til organisasjonsform, plansystemer og planprosesser, beslutningsstrukturer og myndighet
  • har kunnskap om bærekraftig drift i kjøkken og restaurantdrift; matkultur og -trender, helse/dietter, økonomi og indre/ytre miljø
  • kan oppdatere sin kunnskap om ledelse, drift og utvikling av kjøkken- og restaurantvirksomheter
  • har kjennskap til markedsføringsmuligheter ut fra kunde- og markedsforståelse
  • har innsikt i lovverk og faglige og yrkes- og bransjeetiske standarder, som regulerer drift og kvalitet knyttet til kjøkken - og restaurantdrift
  • har kunnskap om hvordan egen og andre kjøkken- og restaurantdrift organiseres og driftes
  • forstår kjøkken- og restaurantvriksomheters visjoner, verdier og strategier, og deres betydning i et samfunns- og verdiskapingsperspektiv
Ferdigheter

Studenten

  • kan anvende kunnskap om ledelse, kommunikasjon og dokumentasjon i daglig drift og utvikling av kjøkken og restaurantdrift 
  • kan anvende kunnskap om markedsføring for effektiv markedsføring av egen kjøkken - og restaurantvirksomhet
  • kan anvende kunnskap om økonomi og lovverk slik at kjøkken - og restaurantvirksomheter drives i tråd med relevant lovverk, lønnsomt og med bærekraftig økonomi
  • kan anvende relevant og sikker informasjon som grunnlag for analyse, beslutninger, kontroll og utvikling i serveringsvirksomheter kjøkken- og restaurantvirksomheter
  • kan finne informasjon og fagstoff som er relevant for ledelse av kjøkken - og restaurantvirksomheter
  • kan kartlegge faglige problemstillinger knyttet til ledelse og drift av kjøkken - og restaurantdrift, og iverksette relevante tiltak
Generell kompetanse

Studenten

  • har forståelse for yrkes- og bransjeetiske prinsipper knyttet til kjøkken og restaurantvirksomheter 
  • har utviklet en etisk grunnholdning i utøvelse av ledelse knyttet til kjøkken - og restaurantvirksomheter 
  • kan utføre ledelse knyttet til kjøkken - og restaurantvirksomheter etter behov hos myndigheter, øvrig ledelse, medarbeidere og kunder/gjester
  • kan bygge konstruktive relasjoner med myndigheter, øvrig ledelse, medarbeidere, leverandører, eksterne samarbeidspartnere og kunder/gjester
  • kan utvikle egen ledelsespraksis knyttet til kjøkken - og restaurantvirksomheter
Læringsformer
Arbeidskrav
Forelesning
Gruppearbeid
Hovedprosjekt
Prosjektarbeid og problembasert læring
Refleksjon
Samarbeid med yrkesfeltet
Veiledning
Vurdering

4200 ord

Sluttvurdering
VurderingKommentar
Skriftlig oppgave med muntlig høring
Forkunnskapskrav

Bestått emne 1 - 4 og ett valgbart emne

Evaluering

Evaluering av emnet gjennomføres på fagskolens digitale læringsplattform. Evalueringen er beskrevet i fagskolens kvalitetssystem. Hensikten med evalueringsordningen er å gi studenten, lærerne og fagskolen regelmessig informasjon om undervisningens kvalitet i forhold til studentens faglige og personlige utvikling. 

Litteratur

Rognsaa, A. (2023). Bachelor oppgaven (2. utg.). Universitetsforlaget.