36AL06D Utvikling og innovasjon
36AL06D Utvikling og innovasjon
- Studiepoeng3
- EmneansvarligEdutorium Admin
- Start2021 Høst
Endringsledelse
Teamutvikling
Digitale verktøy i feltet (driftsverktøy)
Kreativitet og innovasjon
Prosessverktøy
Kvalitetsutvikling
Fagterminologi ift. utvikling av matkonsepter
Kandidaten …
- har kunnskap om sentrale organisasjonsutviklingsteorier
- har kunnskap om endringsledelse
- har kunnskap om ledelse av prosesser for teamutvikling
- har kunnskap om ledelsens rolle i kulturbygging i serveringsvirksomheter
- har kunnskap om kreativitet og innovasjon
- har kunnskap om kvalitetssystemer
- har kunnskap om estetikk ift. mat, lokaler, servering osv.
- har kunnskap om hvor og hvordan relevant og sikker informasjon og kunnskap knyttet til ledelse av serveringsvirksomheter kan finnes
- har kunnskap om både muntlig og skriftlig fagterminologien i kjøkken og restaurant
- har kunnskap om bruk av visjon i ledelse og utvikling av serveringsvirksomheter og forstår egen virksomhets visjon
Kandidaten …
- kan lede og delta i ledelsen av organisasjonsutviklingsprosesser i servicevirksomheter
- kan lede og delta i rollen som leder i kulturbygging i servicevirksomheter
- kan tilrettelegge for og motivere for kreativitet og innovasjon blant ansatte i serveringsvirksomheter
- kan anvende kunnskap om kvalitetssystemer til å bidra til å utvikle kvalitet i alle ledd i serveringsvirksomheter
- kan anvende kunnskap om estetikk ift. mat, lokaler, servering osv. i utvikling av serveringskonsepter
- kan finne relevant og sikker informasjon og kunnskap knyttet til ledelse av serveringsvirksomheter
- kan anvende fagterminologi fra kjøkken og restaurant både internt i virksomheten og i formidling til gjester, f.eks. menyer
Kandidaten …
- kan lede og utvikle serveringsvirksomhet ut fra styringsdokumenter
- kan bruke sin kunnskap og ferdigheter om utvikling og utviklingsprosesser i organisasjoner til å bidra til at serveringsvirksomheter kontinuerlig utvikler seg til å være bæredyktige, konkurransedyktige og lønnsomme
- kan involvere medarbeidere og relevante eksterne aktører i utviklingsarbeid i tråd med lover, regler og yrkesetiske retningslinjer for serveringsvirksomheter
Arbeidskrav
- 2 læringsnotater. Omfang 400 – 800 ord pr. notat
- En oppgave – individuelt eller i gruppe. Omfang 800 – 1200 ord
- En hverandrevurderinger/vurdering av medstudenters læringsnotat
- Mappevurdering av læringsnotater og oppgaver
- Tilbakemeldinger og veiledning fra lærer og medstudenter
Sluttvurdering
- Presentasjonsmappe med læringsnotatene og oppgave
- Vurdering av ekstern sensor med karakter A-F
- To-dagers fysisk samling med treningsoppgaver i prosessledelse
- Undervisning «live» på videokonferanse
- Gruppearbeid på videokonferanse i løpet av hver undervisningsøkt
- Lesing av fagstoff på VLE og annet fagstoff
- Relevant informasjonsinnhenting på internett
- Repetisjon av opptak av undervisnings økt på VLE
- Bruk av egne praksiscase i læringsnotater og oppgaver
- Individuelt læringsnotat
- Individuell tilbakemelding og vurdering på læringsnotat
- Inngå i læringsgruppe og gi tilbakemelding og vurdering av medlemmenes læringsnotater
- Videreutvikling av egne læringsnotat