36AL06D Utvikling og innovasjon
36AL06D Utvikling og innovasjon
- Studiepoeng4
- EmneansvarligElizabeth Rose Skottheim, Hilde Eide Tørring
- Start2025 Vår
Emne 4 handler om utvikling og innovasjon som gir utviklingskompetanse i kreativitet, endrings-/ utviklingsledelse.
Emnet gir innføring i følgende temaer:
Endringsledelse
Kreativitet og innovasjon
Gjennomføring av utvikling og innovasjon
Markedsføring: markedsplan, visjon, kommuniksjonsstrategier, lovverk mm.
De fem P`ene, merkevarebygging, markedshjulet og bruk av sosiale medier
- har kunnskap om kjøkken- og restaurantvirksomheters egenskaper, visjoner, verdier og strategier, og deres betydning i et samfunns- og verdiskapingsperspektiv
- har kunnskap om bruk av visjon i ledelse, utvikling og innovasjon av kjøkken- og restaurantdrift og forstår egen virksomhets visjon
- har kunnskap om ledelse av prosesser for teamutvikling og innovasjon
- har kjennskap til ulike strategiske modeller
- har kunnskap om endringsledelse
- har kunnskap om kreativitet og innovasjon
- kan lede og delta i ledelsen av organisasjonsutviklings- og innovasjonsprossser for kjøkken- og restaurantdrift
- har kunnskap om aktivitetsplan for markedsføring
- har kunnskap om kjøpsatferd og markedsplanlegging ift. kjøkken- og restaurantdrift med hensyn til nasjonale, internasjonale trender og dietter
- har kunnskap om digital markedsføring og bruk av sosiale medier
- har kunnskap om både muntlig og skriftlig fagterminologien for kjøkken- og restaurantdrift
- kan lede og delta i ledelsen av organisasjonsutviklingsprosesser i kjøkken- og restaurant
- kan tilrettelegge for og motivere for kreativitet og innovasjon blant ansatte i kjøkken- og restaurantvirksomheter
- kan anvende kunnskap om grunnleggende utviklingstrekk og egenskaper ved organisasjoner og sentrale organisasjonsteoretiske begreper i både daglig personal-, drifts- og utviklingsledelse
- kan bruke sosiale media og annen digital markedsføring til å fremme kjøkken- og restaurantvirksomheters lønnsomhet
- kan lede og utvikle kjøkken - og restaurantvirksomheter ut fra styringsdokumenter og behov
- kan bruke sin kunnskap og ferdigheter som leder innen utvikling og utviklingsprosesser til å bidra til at egen virksomhet kontinuerlig utvikler seg til å være bæredyktige, konkurransedyktig og lønnsom
- kan planlegge, markedsføre og drifte kjøkken- og restaurantvirksomheter for kundegrupper ut fra nasjonale og internasjonale trender og dietter
- kan planlegge og lede effektiv markedsføring som er i tråd med lovverket som regulerer markedsføring, slik at kjøkken- og restaurantvirksomheten fremstår attraktiv for gjester
Arbeidskrav
Forelesning
Gruppearbeid
Prosjektarbeid og problembasert læring
Refleksjon
Samarbeid med yrkesfeltet
Veiledning
Arbeidskrav | Navn | Kommentar |
---|---|---|
Arbeidskrav 1 | Læringsnotat: Endringsledelseaglig oppgave: Innovasjon | |
Arbeidskrav 2 | Læringsnotat: Kreativitet og innovasjon | |
Arbeidskrav 3 | Læringsnotat: Markedsføring | |
Arbeidskrav 4 | Faglig oppgave: Gjennomføre en innovasjon | Quiz, markedsføring |
Evaluering av emnet gjennomføres på fagskolens digitale læringsplattform. Evalueringen er beskrevet i fagskolens kvalitetssystem. Hensikten med evalueringsordningen er å gi studenten, lærerne og fagskolen regelmessig informasjon om undervisningens kvalitet i forhold til studentens faglige og personlige utvikling.