MYLED Myndiggjørende ledelse

Myndiggjørende ledelse

    • Studiepoeng
      15
    • Heltid/deltid
      Deltid
    • Startsemester
      2022 Høst
    • Undervisningsspråk
      Norsk
    • Undervisningssted
      Lillehammer
Studiemodeller
Myndiggjørende ledelse
  • U - Undervisningsfag
  • V - Valgfrie
  • O - Obligatorisk
  • P - Praksis
EmneType2022 Høst
O
15
Introduksjon

Emnet er en del av studiet Ledelse - myndiggjøring og prosjekt.

Bakgrunn for studiet

Målgruppe:
Målgruppen for studiet er ledere i privat, offentlig og frivillig sektor, og de som kunne tenke seg å bli ledere. Emnet er også aktuelle for prosjektledere og medarbeidere som ønsker å styrke sin kompetanse innen disse områdene.
  

Søke på emnet:
Emnet er på 15 studiepoeng og du kan søke opptak til enkeltemnet eller til hele studiet under ett. Studieemnene er lagt opp med betydelig grad av nettbasert gjennomføring, kombinert med 2 samlinger per emne på Høgskolen. Når du skal søke klikker du på lokalt opptak i høyremargen.

Emnet er en del av studiet Ledelse - myndiggjøring og prosjekt.

Læringsutbytte

Myndiggjørende ledelse (empowerment ledelse) er en lederform som er spesielt tilpasset dagens moderne arbeidsliv; kjennetegnet av autonome, samhandlende og kompetente medarbeidere som forventes å ta et større medansvar i organisasjonen enn hva som tradisjonelt har vært vanlig. Gjennom myndiggjørende ledelse støttes medarbeideres evne til å lede seg selv i autonome arbeidsroller og deres praktisering av et ansvarlig medarbeiderskap. Samtidig medfører endringer i arbeidslivet at det for mange oppleves krevende å være leder, og behovet for et robust og reflektert forhold til egen lederrolle fremstår som en sentral lederkompetanse. I denne sammenheng vil konstruktiv selvledelse ha stor betydning for hvordan den enkelte takler utfordrende situasjoner og opplever mestring og motivasjon i lederrollen. Selvledelse fremstår dermed som et kjerneelement i myndiggjørende ledelse, både for lederen selv og for medarbeidere.

Emnet gir innføring og praktisk trening i ulike forhold som ligger til grunn for myndiggjørende ledelse og selvledelse.

Arbeids- og undervisningsformer

Studieemnet er lagt opp med en betydelig grad av nettbasert gjennomføring, kombinert med én oppstartssamling og én avslutningssamling. De nettbaserte læringsressursene skal bidra til å aktivisere studentene i større grad gjennom hele læringsløpet, og vil bestå av videoer, diskusjons-forum, refleksjonsoppgaver etc. 

Samlingene vil bestå av korte forelesninger, praktiske øvelser, gruppearbeid, plenumsdrøftinger og samhandling mellom studentene. Mellom samlingene arbeider studentene med praktisk trening/øving på egen arbeidsplass, eventuelt kombinert med lokale læringsgrupper der dette er naturlig.

Målgruppe

Endringene i arbeidslivet medfører at det for mange oppleves krevende å være leder, og behovet for en robust og reflektert forhold til egen lederrolle fremstår som en sentral lederkompetanse. Konstruktiv selvledelse vil ha stor betydning for hvordan den enkelte takler utfordrende situasjoner og opplever mestring og motivasjon i lederrollen. Samtidig er det viktig at en leder støtter medarbeidernes evne til å lede seg selv i deres arbeidsroller.

Opptakskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende utdanning og minst 2 års yrkespraksis

3 år høgre utdanning (180 studiepoeng) og minst 2 års arbeidserfaring.
Søkere med 2 år høgre utdanning (120 studiepoeng) og minst 5 års erfaring kan vurderes individuelt.

Utgifter

Studieavgift kr. 22.000,- i tillegg til semesteravgift. Mer om semesteravgift.

Vurderingsformer

Eksamen gjennomføres som hjemmeeksamen, hvor omfang, form og innhold varierer mellom emnene. Karakterskala A-F.

Fagområde
Samfunnsvitenskapelige fag
Studieprogram
Myndiggjørende ledelse
Fakultet
Handelshøgskolen i Innlandet - fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap
Institutt
Institutt for organisasjon, ledelse og styring
Studienivå: 
Videreutdanning lavere grad (800-LN)
Godkjent dato
Fredag, 19. februar 2016
Godkjent av
Institusjonen