MER1002 Grunnleggende ernæring og folkehelsearbeid
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2023 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
Ingen spesielle krav.
- Energigivende næringsstoffer
- Utvalgte mikronæringsstoffer
- Energibalanse
- Fordøyelse og absorpsjon
- Appetittregulering og energiomsetning
- Matens ernæringsmessige kvalitet
- Kostplanlegging
- Kostanbefalinger
Læringsutbytte
Ved fullført emne skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:
Kandidaten
- har kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og ernæring i et individ perspektiv
- kan gjøre rede for kjemisk oppbygging, kilder, behov og omsetning av de energigivende og de viktigste ikke-energigivende næringsstoffene
- kan forklare hvordan kroppens indre miljø påvirkes av mat under ulike forhold
Kandidaten
- Kan tilberede helsefremmende måltid
- kan bruke digitale verktøy i planlegging, tilberedning og vurdering av helsefremmende måltider
Kandidaten
- kan vurdere om mat og måltider er satt sammen etter Helsedirektoratets anbefalinger
- forstår sammenhengen mellom mat og helse
- Forelesning
- Praktisk oppgave om helsefremmende mat og måltider
- Kostberegning
- Individuelt arbeid
- Skriftlig oppgave med kostregistrering
- Individuell muntlig presentasjon av et helsefremmende måltid
3 timers individuell skriftlig eksamen som vurderes med gradert bokstavkarakter fra A-F, der E er laveste ståkarakter.
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Skriftlig eksamen med tilsyn | ECTS - A-F | Individuell | 3 Time(r) |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet