6JB201 Landbruksøkonomi og grønt entreprenørskap
- Studiepoeng15
- Undervisningssemestre2025 Høst
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedBlæstad
- Forkunnskapskrav
Anbefalt forkunnskap: LAN1101 Innføring i landbruk
- Innovasjon og utvikling av forretningsmodeller
- Bedriftsøkonomi anvendt på landbruk
- Investerings- og finansieringsanalyse
- Forretningsplan
- Markedskunnskap
- Ressurs-, tjeneste- og produktutvikling
- Salg og markedsføring
Læringsutbytte
Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:
Studenten
- har bred kunnskap om bedriftsøkonomiske aspekter ved landbruk og andre gårdsbaserte næringer
- kan anvende faglig kunnskap til etablering og videreutvikling av bedrifter (ressurs-, tjeneste- og produktutvikling) innen landbruk og andre gårdsbaserte næringer
- har kunnskap om forretningsplanutvikling og markedsføring
- har kunnskap om entreprenørskap og innovasjon/utviklingsarbeid
- kan gjennom jobbing med utviklingsoppgaver oppdatere sin kunnskap innenfor økonomi og entreprenørskap
- har kunnskap om fagområdets historie, tradisjoner, egenart og plass i samfunnet
Studenten
- kan anvende faglig kunnskap og begrunne sine valg på problemstillinger knyttet til økonomi og næringsutvikling av bioøkonomibaserte næringer, herunder sette opp investeringsanalyser, driftsgreinanalyser og budsjetter
- kan identifisere og utvikle forretningspotensialer
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og fremstille dette slik at det belyser en problemstilling innen landbruksøkonomi og grønt entreprenørskap
- kan gjennomføre en utviklingsprosess fra idé til forretningsplan, inklusive strategier for organisering, salg og markedsføring
- behersker praktiske planleggingsverktøy, teknikker og uttrykksformer som brukes innen fagområdet
Studenten
- har innsikt i økonomistyring og bedriftsøkonomiske begreper
- kan planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter som strekker seg over tid, alene og som deltaker i team
- kjenner til nytenkning og innovasjonsprosesser innen fagfeltet landbruksøkonomi og grønt entreprenørskap, og kan formidle sentralt fagstoff innen dette fagfeltet både skriftlig og muntlig
- kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet, og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
- En skriftlig oppgavebesvarelse i form av en forretningsplan utarbeidet i gruppe med inntil fem studenter
- To muntlige presentasjoner av gruppeoppgava, den første som forretningsmodell og den andre som ferdig utviklet forretningsplan
Ved gruppeoppgave står alle deltakere i gruppa til ansvar for alt innhold i oppgaven/prestasjonen.
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Skriftlig eksamen med tilsyn | ECTS - A-F | Individuell | 4 Time(r) |
| Alle skriftlige hjelpemidler på papir |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet