48AEKOSTKOM1 Kosthold og kommunikasjon
- Emnekode48AEKOSTKOM1
- Studiepoeng10
- Undervisningssemestre2024 Vår
- UndervisningsspråkNorsk
- UndervisningsstedElverum
- Forkunnskapskrav
ingen spesielle
- Kostintervju
- Metoder for kostholdsundersøkelser
- Helse- og ernæringskommunikasjon
- Startsamtale
- Modeller og teorier for atferdsendring
- Motiverende intervju
- Fysisk aktivitet og psykisk helse
- Personlighet
- Motivasjon og målsetting
- Planlegging av kostplaner
- Rollen som kostholdsveileder
Læringsutbytte
Etter endt emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:
Studenten
- har kunnskap om ulike modeller og teorier for atferdsendring
- har kunnskap om innsamling og analyse av kostholdsdata
- har kunnskap om teorier og metoder innenfor motivasjonspsykologien
- har kunnskap om kroppssammensetning og antropometri
- har kunnskap om motiverende intervju (MI)
- har kunnskap om ulike verbale og non-verbale kommunikasjonsmetoder
- har kunnskap om hva som motiverer til endring hos et individ
- har kunnskap om hvordan man kan planlegge og tilpasse et helsemessig riktig kosthold til individets mål og forutsetninger, basert på et vitenskapelig grunnlag
- har kunnskap om hvordan et kostintervju og/eller andre metoder for å registrere et kosthold gjennomføres, samt fordeler og ulemper med disse metodene
- har kunnskap om rollen som kostholdsveileder
- har kunnskap om betydningen av fysisk aktivitet for god psykisk helse
- har kunnskap om kommunikasjon og veiledningsmetodikk
- har kunnskap om hvordan et kostintervju og/eller andre metoder for å registrere et kosthold gjennomføres, samt fordeler og ulemper med disse metodene.
Studenten
- har praktiske ferdigheter om gjennomføring av kostintervju
- kan gjennomføre kostholdsveiledning på et kommunikasjonsteoretisk og kunnskapsbasert grunnlag
- kan gjennomføre samtaler basert på motiverende intervju
- kan benytte seg av ulike metoder og hjelpemidler for kostregistrering
- har evne til å motivere til endring og sette realistiske målsetninger
- har evne til å tilpasse kommunikasjonsmetoden til ulike grupper/individer
- kan vurdere helserisiko med basis i antropometriske mål
- kan vurdere et kosthold og sette opp individuelt tilpassede kostplaner
- kan motivere til endring og sette realistiske mål
Studenten
- kan planlegge og tilpasse et helsemessig riktig kosthold til individets mål og forutsetninger, basert på vitenskapelig kunnskap og skriftlig og muntlig
- Videoforelesninger
- Direktestrømming
- Interaktive oppgaver
- Instruksjonsfilmer
- Videodemonstrasjoner
- Quizoppgaver
- Selvstudium
Treukers veiledet praksis.
Vurderingsordning | Karakterskala | Gruppe/individuell | Varighet | Hjelpemidler | Andel | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|
Praktisk eksamen | Bestått - Ikke bestått | 48 Time(r) |
Pensum
Ingen pensumliste tilgjengelig for dette emnet