2ØLA103N Økologisk plantekultur

    • Studiepoeng
      15
    • Undervisningssemestre
      2025 Høst
    • Undervisningsspråk
      Norsk
    • Undervisningssted
      Nett/digitalt
    • Forkunnskapskrav

      Anbefalte forkunnskaper: 2ØLA111N Innføring i økologisk landbruk og 2ØLA102N Jordøkologi

Emnets innhold
  • Plantekunnskap og økologisk dyrkingsteknikk for landbrukets viktigste mat- og fôrvekster
  • Skadedyr og sykdommer på mat- og fôrvekster og tiltak mot disse
  • Regulering av ugras
  • Produksjon av såfrø og settemateriale
  • Lagring og konservering
  • Økonomi og omleggingsplanlegging

Læringsutbytte

Ved bestått emne har studenten oppnådd følgende læringsutbytte:

Kunnskap

Studenten

  • har kunnskap om de viktigste mat- og fôrvekstene i Norge, og hvordan disse dyrkes økologisk i Norge
  • har kunnskap om skadedyr, sykdommer og ugras og hvordan disse kan reguleres i økologisk plantedyrking
  • har god kunnskap om produksjon av såfrø og settemateriale
  • har kunnskap om lagring av matvekster og konservering av grovfôr
  • har kunnskap om økonomi og omleggingsplanlegging for økologisk landbruk
Ferdigheter

Studenten

  • kan bidra i veiledning for økologisk planteproduksjon
  • kan anvende faglig kunnskap på praktiske og teoretiske problemstillinger innen økologisk planteproduksjon og gjøre rede for sine valg
  • kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og knytte dette til faglig agronomiske utfordringer innen økologisk landbruk
Generell kompetanse

Studenten

  • kan utveksle synspunkter med andre med bakgrunn innenfor økologisk planteproduksjon og delta i diskusjoner om utvikling av god praksis
  • kan planlegge og gjennomføre arbeidsoppgaver innen økologisk plantedyrking samt presentere disse skriftlig i tråd med etiske krav og retningslinjer
Arbeids- og undervisningsformer
  • Nettforelesninger
  • Undervisningsfilmer
  • Selvstudium
  • Fagdiskusjoner via nettet
Obligatoriske aktiviteter
  • En individuell skriftlig innleveringsoppgave
Eksamen
VurderingsordningKarakterskalaGruppe/individuellVarighetHjelpemidlerAndelKommentar
Muntlig eksamen
ECTS - A-F
Individuell
Fakultet
Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi
Institutt
Institutt for jordbruksfag