64PS15B Marknadsføring
Emnefakta
- FagområdeGrøne og gastronomiske utdanningar
- Studiepoeng9
- StudienivåHøgare yrkesfagleg utdanning, nivå 5.1
- StudiestadFørde
- StudieprogramHandverksysting
- Startsemester2023 Haust
Om emnet
Tema 2.1 Marked og markedsføring
- Markeder og markedsforståelse
- Kjøpsatferd og markedsføring
- Markedssegmentering og valg av målgruppe
Tema 2.2 Konkurransemidler
- Produkt, produktutvikling og produktpolitikk
- Prissetting og prispolitikk
- Distribusjon
- Markedskommunikasjon og salg
Tema 2.3 Markedsinformasjon og bransjekunnskap
- Innsamling av markedsinformasjon
- Sekundærkilder, bransjeundersøkelser og rapporter
- Kunnskap om matvarebransjen og benchmarking
Tema 2.4 Strategi og markedsplanlegging
- Situasjonsanalyse og markedsplanlegging
- Markedsstrategi
Læringsutbytte
Kunnskap
Studenten:
- har kunnskap om markeder, kjøpsatferd, markedssegmentering og hvordan en kan identifisere og velge målgruppe i en markedsføringsprosess
- har kunnskap om merkevarebygging og bruk av konkurransemidler for å nå markedsmål
- har kunnskap om matvarebransjen i Norge, samt om metoder for innsamling av markedsinformasjon og hvordan benchmarking kan brukes til å forbedre bedriftens konkurransekraft
- har kunnskap om utforming av markedsplaner og hvordan slike planer kan anvendes av lokalmatprodusenter
Ferdigheter
Studenten:
- kan segmentere markedet, velge målgruppe og fastsette markedsmål.
- kan anvende faglig kunnskap om produkt, pris, distribusjon, merkevarebygging og markedskommunikasjon på praktiske problemstillinger i egen bedrift.
- kan finne markedsinformasjon og bransjekunnskap som er relevante for en yrkesfaglig problemstilling hos lokalmatprodusenter.
- kan kartlegge en bedrifts nåsituasjon, identifisere relevante arbeidsbetingelser og sette opp en markedsplan.
Generell kompetanse
Studenten:
• har utviklet en etisk grunnholdning til markedsføring av lokalmat
• kan utføre markedsføring etter utvalgte målgruppers behov
• kan bygge relasjoner med andre lokalmatprodusenter og på tvers av fag, samt med eksterne grupper i matbransjen
Vurdering
Mappevurdering.
Arbeidsmengde
Aktivitet | Varighet | Studieform |
---|---|---|
Undervisning | 64 Time(r) | |
Sjølvstudium | 216 Time(r) |
Arbeidskrav
Fem innleveringar.
Fagressursar
Litteraturliste Marknadsføring
Forfattar og årstal | Tittel | Forlag | ISBN |
Holan Mette (2019) | Markedsføringsledelse | Fagbokforlaget | 9788245032079 |
Furu Nina(2021) | Digital markedsføring og kommunikasjon | Cappelens Damm akademisk | 9788202700317 |
Ekstra litteratur | |||
Nygaard Arne (2019) | Grønn markedsføringsledelse | Vigmostad & Bjørke AS | 9788245024289 |
Hilde Bjørkhaug Hilde & Reidar & Vik Jostein (2015) | Norsk matmakt i endring | Fagbokforlaget | 9788245017526 |
Alle studieprogram som bruker dette emnet
- Handverksysting